Melodifestivalen

PRESENTERAS AV

Linda Bengtzing gör comeback i Mello

Avslöjar: Även Frida Öhrn och Paul Rey är klara

Av: 

Torbjörn Ek

MELODIFESTIVALEN

Nöjesbladet kan i dag avslöja tre nya namn som tävlar i Melodifestivalen 2020.

Paul Rey debuterar och återvänder gör Frida Öhrn och Linda Bengtzing – för sjunde gången.

– Hon ska göra en popschlagerlåt, säger en uppgiftslämnare.

15 år efter debuten med ”Alla flickor” 2005 återvänder Linda Bengtzing, 45, till Melodifestivalen 2020. Flera uppgiftslämnare bekräftare för Nöjesbladet att den populära artisten är klar för tävlingen.

– Hon ska göra en popschlagerlåt. Det är det publiken vill se henne i och låten passar henne, säger en källa med god insyn.

”Sugen på revansch”

Linda Bengtzing har tävlat totalt sex gånger tidigare med en femteplats som bästa placering, 2008 med ”Hur svårt kan det va?”. Senast hon tävlade, 2016 med låten ”Killer girl”, åkte hon direkt ut ur tävlingen. Linda Bengtzing, som är en erkänd tävlingsmänniska, är därför enligt en källa mycket sugen på revansch.

– Men då måste det vara med en låt som tittarna vill se henne göra. Popschlagern har fått en comeback i Melodifestivalen och både Jessica Andersson och Lina Hedlund har de senare åren visat att det går att ta sig till final, men då gäller det att ha en stark låt och bjuda på show, säger en branschkälla.

Tävlar solo

Nöjesbladet kan också avslöja att även Frida Öhrn, 40, återvänder till tävlingen för fjärde gången, men första gången som soloartist. Öhrn tävlade första gången 2004 i gruppen LaRoxx och därefter 2009 och 2013 med gruppen Cookies ’n’ beans. Mest känd är hon kanske för sin medverkan i en tredje grupp, Oh Laura, som hade en världshit med låten ”Release me” 2007. Hösten 2018 syntes hon i Peter Jöbacks show ”Med hjärtat som insats”, men nu ska hon, enligt källor nära Melodifestivalens redaktion, tävla solo i Melodifestivalen 2020.

Även Paul Rey, 27, är klar för Melodifestivalen 2020, enligt Nöjesbladets uppgiftslämnare. Paul Rey, ej att förväxla med 80-talsstjärnan och låtskrivaren Paul Rein, 54, slog igenom 2015 med låten ”California dreaming” som han framförde tillsammans med världsstjärnan Snoop Dogg och Arman Cekin. Sedan dess har hans låtar streamats omkring 90 miljoner gånger på Spotify, men har ännu inte fått sitt definitiva genombrott för den svenska publiken.

– Melodifestivalen är ett bra sätt att visa upp sig. Och dessutom har han en väldigt stark låt, det kan bli en av nästa års stora hits, säger en av Nöjesbladets uppgiftslämnare.

PODD Tv-bönderna och kärleken

I åttonde avsnittet av ”Bonde söker fru”-podden ”Tv-bönderna och kärleken” berättar Linn och Bea allt om tittarilskan mot TV4 efter förra veckans avsnitt.

Lyssna:

 iPhone

 Spotify

 Acast


Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

ANNONS

Fynda produkter från IDUN Minerals! Just nu 20% rabatt på populär makeup, hudvård och hårvård.

Extern länk från Apohem

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Så många plus får Mello-låtarna i Göteborg

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen

Linda Bengtzing

Frida Öhrn

Paul Rey