”Man vet bara att jag är den mörkhåriga i Alcazar”

Efter 11 år i discogruppen tävlar Lina Hedlund solo i Melodifestivalen 2019

Foto: Peter Wixtröm
Lina Hedlund.

avTorbjörn Ek

MELODIFESTIVALEN

LEKSAND. Efter 11 år i Alcazar – nu tävlar Lina Hedlund solo i Melodifestivalen.

Men hon har inga förhoppningar om att folk ska veta vem hon är.

– Jag är den mörkhåriga i Alcazar, sen tror jag inte att man vet så mycket mer, säger hon.

Efter flera Melodifestival-succéer med Alcazar och låtar som ”Stay the night” och ”Blame it on the disco” tävlar Lina Hedlund, 40, solo med låten ”Victorious”.

– Det är nåt nytt, nu ska jag inte synkronisera mig med två andra och göra exakt likadant, nu behöver jag bara tänka på mig själv, det är nytt, säger hon och skrattar.

Vid årsskiftet lades discogruppen ner och Lina Hedlund, Tess Merkel och Andreas Lundstedt gick skilda vägar. Och för Lina gäller det att få publiken att känna igen henne som sig själv.

”Den mörkhåriga”

– Man vet att jag är den mörkhåriga i Alcazar, sen tror jag inte att man vet så mycket mer. Säger man Lina Hedlund så tror jag inte att alla tänker ”Ja, det är hon”, det är Alcazar som man vet vilka det är.

Men hon tycker inte att det känns konstigt att vara utan de forna bandkollegorna.

– Alltså jag har ju gjort det innan, och nånstans att stå på scenen är där jag mår bäst. Det är snarare nånting skönt att dyka in i Mello-bubblan direkt när Alcazar är slut. Jag visste inte vad jag skulle göra efter Alcazar, planen var mer att känna efter. Sen när den här låten kom så kunde jag inte säga nej, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM