Eurovision-vinnare tar frivilligt drogtest

Efter spekulationerna på Twitter

Under gårdagens Eurovision startade spekulationer efter virala tv-bilder på den italienska vinnaren.

På presskonferensen efter tävlingen förnekade sångaren att han tagit droger under sändning.

Nu meddelar EBU att han tar ett frivilligt drogtest.

Sångaren Damiano David, som tillsammans med sitt band Måneskin vann Eurovision song contest för Italien, kommer att ta ett frivilligt drogtest, skriver EBU i ett uttalande på sin hemsida.

Detta efter att ett videoklipp där han sitter böjd över ett bord i green room skapat spekulationer på Twitter om att han skulle ha tagit kokain i samband med tävlingen. Under presskonferensen efter sändningen ställde Aftonbladets frågan om Damiano David faktiskt tagit droger i green room.

Sångaren reagerade starkt och förklarade videon med att det låg krossat glas på golvet.

– Nej. Thomas hade sönder ett glas, säger han och gestikulerar till bandkollegan Thomas Raggi, 20.

– Jag använder inte droger, snälla, grabbar alltså. Snälla, säg inte det. Inget kokain, påstå inte det, snälla.

På sin Instagram skrev sedan bandet att de var chockade över ryktena på sociala medier.

”Vi är verkligen mot droger och vi har aldrig använt kokain. Vi är beredda att testa oss för vi har inget att dölja. Vi är här för att spela vår musik och vi är så glada över vår Eurovision-seger och vi vill tacka alla som stöttat oss”

Tar drogtest i Italien

EBU skriver i uttalandet att Eurovision-vinnaren kommer att ta ett drogtest när kommit hem till Italien, eftersom det inte kunde ordnas omedelbart av organisationen.

”Vi är medvetna om spekulationerna kring videoklippet på de italienska vinnarna av Eurovision Song Contest i green toom igår kväll. Bandet har starkt motbevisat anklagelserna om droganvändning och sångaren i fråga kommer att ta ett frivilligt drogtest efter att ha kommit hem”

”Bandet, deras ledning och delegationschef har informerat oss om att det inte fanns några droger i green room och förklarade att ett glas krossades vid bordet och sångaren därför städade efter det. EBU kan bekräfta att krossat glas hittades efter en kontroll på plats. Vi tittar fortfarande på bilderna noggrant och kommer att uppdatera med ytterligare information i sinom tid”, skriver de.

I de virala tv-bilderna ses Damiano David luta näsan ner mot bordet i en svepande rörelse, medan programledaren intervjuar Maltas artist Destiny, 18. Bandkollegan Ethan Torchio, 20, knuffar då till honom, som för att uppmärksamma honom på tv-kameran.

”Jag använder inte droger”. Måneskins Damiano David förklarar klippet på nätet med att ett glas gått sönder i greenroom.
”Jag använder inte droger”. Måneskins Damiano David förklarar klippet på nätet med att ett glas gått sönder i greenroom.
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN