PRESENTERAS AV

Artisterna rasar efter drogfyndet: ”Inte okej”

1 av 5
MELODIFESTIVALEN

SOLNA. Nöjesbladet hittade spår av kokain på Melodifestivalens efterfest i Linköping.

Fyndet får flera artister att reagera.

– Jag tycker inte att det är okej, säger Lisa Ajax.

Nöjesbladet granskade efterfesterna under Melodifestivalen – och fick utslag på misstänkt kokain vid festligheterna efter Andra chansen i Linköping.

Det får tävlingens artister att reagera.

– Jag har inte märkt av någonting, så lite chockad är man. Enligt mig i mitt huvud, och jag är ju nykter och dricker aldrig, så går jag ju runt och ser allt, och det ser frid och fröjd ut. Men sedan vet man aldrig vad folk gör på rummen och så såklart, säger Boris René.

Mariette Hansson är kritisk efter uppgifterna men vet inte hur man skulle kunna komma åt problemet.

– Det är helt utanför mitt område. Det är rätt mycket folk som florerar på efterfesterna men något sådant har aldrig nått mitt öga. Det är inte bra att använda droger, det är inte ens lagligt. För mig är det här en glädjecirkus som inte ska innehålla droger och kokain.

”Jädrigt dåligt”

Jon Henrik Fjällgren har inte märkt av något själv men får en skarp ton på rösten när han hör om fyndet.

– Det ska inte förekomma droger överhuvudtaget, speciellt inte i sådana här stora sammanhang så det är jädrigt dåligt, säger han.

Hans duettpartnet Aninia tror att det skulle vara svårt att införa strängare kontroller.

– Alla människor har sina val kan jag känna, vad kan man göra åt det? Sedan hoppas man att folk väljer förebilder för sig själva som är bra förebilder, säger hon.

”Kan inte tolerera”

Även Lisa Ajax är kritisk.

– Jag tycker inte att det är okej. Men sedan tycker jag att alla ska få sköta sitt eget, så länge man inte tvingar på andra något. Men man kanske inte ska göra det i ett sånt här sammanhang direkt. Man kan inte styra vad andra gör, men man kanske kan tänka lite och inte ta det där.

Har du själv märkt av droger i Mellosammanhang?

– Jag har inte märkt av några droger alls. Jag har heller inte fått frågan, vill du ha? Knappt märkt att folk ens går ut och röker.

Melodifestivalens projektledare Anette Helenius understryker att det råder nolltolerans mot andra droger än alkohol.

– Det vi gör är att vi går ut inför turnén och talar om vad vår policy är via personalhandboken, via utskick till skivbolagen och till vår personal. Vi informerar om att vi har nolltolerans mot droger, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM