Robins ljudkaos på Eurovision-repet: ”Shit, tänkte jag”

Bengtssons ljudinställningar havererade – tvingades sjunga om två gånger

avAndreas Hansson

1 av 4

KIEV. Ljudinställningarna fallerade – inför det viktiga juryrepet.

Mitt under repetitionen bombades Robin Bengtssons öron med extra högt ljud.

– ”Shit” tänkte jag, säger han.

I Sverige var det de internationella jurygrupperna som tog Robin Bengtsson, 27, till seger mot Nano, 30, som var folkets favorit.

Inför nattens viktiga repetition som ligger till grund för Europas jurygruppers röster i Eurovision song contest fallerade det svenska teamets ljudinställningar. Problemen uppstod under eftermiddagen vid det första av måndagens två genrep.

– Det hade hänt något med nivåerna på det ljud jag och dansarna hör i våra öronsnäckor, det var inte som tidigare. Vi soundcheckade första dagen, men sedan har de tydligen dragit upp ljudet som kommer från högtalarna så att det studsade in i mikrofonen och in i mina öron, säger han.

Tänkte ”shit”

Han genomförde hela numret trots att han bombades med extra högt ljud i öronen under tiden.

– Jag har redan maxad väldigt hög volym i öronen när jag kör, därför blev det extra känsligt. ”Shit”, tänkte jag.

Direkt efter repet larmade han och dansarna. Det svenska teamet krävde sedan produktionen på att få gå igenom ljudinställningarna på nytt.

– Vi var tvungna att kolla igenom allt igen och anpassa ljudet, säger han.

”Det blev en osäkerhet”

Det var extra viktigt att reda ut problemen eftersom de inträffade så nära det viktiga juryrepet.

Efter att hela tisdagens show dragits igenom stannade Robin Bengtsson och teamet kvar och sjöng låten två gånger till för att försäkra sig om att ljudet blev rätt inställt inför tisdagens semifinal.

– Det blev en osäkerhet, för att vara säkra och trygga ville vi göra om soundchecket. De testade två olika lösningar. Det andra var för att se om de skulle lägga in ett annat ljud, säger den svenska delegationschefen Mari Ryberger.

ARTIKELN HANDLAR OM