John Lundviks tjuvnyp – när Carola kraschade festen inför Eurovision

Svepte in som en stormvind för att önska John lycka till

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

TEL AVIV. Plötsligt stal Carola festen i Tel Aviv.

Men John Lundvik svarade snabbt med ett tjuvnyp – om sin ålder då Carola slog igenom med ”Främling”.

– Jag är född 1983 och det var ju nåt stort som hände då också, sa han kvickt.

När svenska ambassadören i Israel Magnus Hellgren bjöd in den svenska delegationen för att hylla John Lundvik, 36, och önska honom lycka till hade han inte räknat med den stormvind som Carola Häggkvist, 52, innebär.

Den svenska Eurovisionvinnaren  är i Israel för att besöka Jerusalem, men också för att framträda på en Eurovisionfest senare i veckan. Och givetvis passade den svenska ambassaden på att bjuda in henne till mingelfesten i den svenska ambassadörens residens.

– Jag måste ju önska John Lundvik lycka till, sa hon när hon svepte in.

1 av 6 | Foto: Peter Wixtröm
Carola tillsammans med John Lundvik och The Mamas

Som en stormvind

Och genast var allt fokus på Carola Häggkvist.

Festbesökarna flockades direkt kring den svenska Eurovisiondrottningen. Turligt nog hade John Lundvik redan sjungit färdigt och höll på att ge intervjuer när Carola kom fram för att ge honom en lyckospark.

– Det är en sång som är i tiden, den är så rätt, den lyfter vår själ och vi blir glada och han gör den fab, han är en soulsångare utan dess like. Och du har varit med och gjort den också eller hur? Japp.

Carola, som Eurovision-debuterade med ”Främling” 1983, fick sig möjligen ett litet tjuvnyp tillbaka från Lundvik för at hon krashade festen. Avsiktligt eller inte.

”Jag föddes 1983”

Är det viktigt för dig med stöd från nån som Carola som ju vunnit hela tävlingen tidigare?

– Jamen, det är klart. Jag är född 1983 och det var ju nåt stort som hände då också, säger han och Carola faller ner i en stol bakom sig, med spelad förnärmelse.

Carola, är du inte rädd för att stjäla uppmärksamheten från John när du kommer så här?

– Men jag kom ju efter hans uppträdande. Det var ju jättebra att jag blev fast i trafiken så slapp det bli några överdrivna rubriker, säger hon och kramar om John Lundvik.

Publicerad:

LÄS VIDARE