Melodifestivalen

PRESENTERAS AV

Helen Sjöholms kupp mot barnen: sjunger i Melodifestivalen

Nöjesbladet avslöjar: Kommer aldrig tävla – men gör mellanakten med Youtubegruppen Solala

Av: 

Andreas Hansson

MELODIFESTIVALEN

Hon har sagt blankt nej till Melodifestivalen.

Men nu kan Nöjesbladet berätta att Helen Sjöholm sjunger mellanakten i finalen – något hennes inbjudna barn inte fått veta än.

– Om man ser ett helt gäng som bara lämnar arenan så vet ni..., säger hon och skrattar.

Egentligen är Melodifestivalen ”fel forum” för Helen Sjöholm, 47.

– Det är verkligen inte en grej för mig alls, jag är så grymt imponerad av de som ställer upp, det är en utmaning att folk ska bedöma, bedöma, bedöma. Jag får bara spader. Det blir lite stor karusell som inte skulle göra mig bättre.

Hon kommer alltså inte att tävla. Men i finalen ställer hon upp ihop med en ”afrikapopversion” av Jan Malmsjös evergreen ”Vår bästa tid är nu” ihop med göteborgsbaserade Youtube-acapellatrion Solala med Olle Bergel, Anders Gabrielson och Jens Lindvall, som i sex år gjort coverversioner av redan kända låtar och de senaste åren turnérat.

Hemliga låten med Bengt Palmers

Och faktum är att det var trion som ringde henne.

– Vi känner David Lindgren och har snackat om att göra saker ihop, så fick vi ett samtal från honom. Och vi har jobbat med Helen flera gånger, så vi ringde henne och frågade, säger Jens

– Ja, det här är enda sättet att få mig till Melloscenen. Jag älskar de här killarna. Och sedan ringde jag upp er tillbaka och frågade om ni också ville bli ambassadörer för Vi-skogen som planterar träd i Kenya, Rwanda, Uganda och Tanzania.

Och möjligen blir detta Solalas väg in till att tävla i Melodifestivalen.

– För några år sedan tänkte vi att det kunde vara kul att testa så vi ringde upp Bengt Palmers och träffade honom. Han skrev en låt åt oss som inte kom med, den finns kvar ännu. Vi har hållit på den just för det här.

Kuppen mot barnen

För Solala blir det här exponering för helt nya grupper och ett möjligt uppsving inför deras kommande turné.

Men Helen Sjöholm tror att nya ögon kommer öppnas för henne också.

– Men det sitter nog flera halva soffor som inte har en susning om vem jag är. Jag har ju inte den publiken. Jag har de som springer och tar en kaffe och bara ser halva programmet, så de missar mig.

Några som inte kommer missa showen är dock Helens familj. Medan Solalas nära och kära kommer följa dem i tv-soffan har veteranen bjudit in sina barn.

– De kommer och tittar, men har inte vetat att jag ska vara med fram till nu. Jag sa bara: ”jag har lite fribiljetter här, vill ni gå”. Så om man ser ett helt gäng som bara lämnar arenan så vet ni..., säger hon och skrattar.

ANNONS

Få naturligt vitare tänder hemma! Om du beställer idag kan du påbörja din behandling inom 1-2 dagar!

Extern länk från Dentway

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Bekräftat: Madonna klar för Eurovision-finalen

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen

Helen Sjöholm