Melodifestivalen

Björn Gustafsson gör comeback i Melodifestivalen

Christer Björkman: ”Ska göra någonting”

Av: 

Torbjörn Ek

Ebba Thornéus

MELODIFESTIVALEN

ESKILSTUNA. Komikern Björn Gustafsson vann hela svenska folkets hjärta med sina humorsketcher under Melodifestivalen 2008.

I lördagen Andra chansen kommer han göra en efterlängtad comeback.

– Men man vet aldrig med honom vad han hittar på, säger seniora producenten Christer Björkman till SVT Nyheter.

Hemlighetsmakeriet har varit stort kring de sista minuterna av mellanakten i Melodifestivalens Andra chansen.

Klart är att det blir komikern Björn Gustafsson som gör comeback – 12 år efter sitt makalösa genombrott i Mello 2008 uppger SVT Nyheter.

Björn, som är på plats i Eskilstuna för att ta emot pris för att ha valts in i Melodifestivalens Hall of Fame, kommer enligt den seniora producenten Christer Björkman att göra ”något kul”.

Björn Gustafsson i Melodifestivalen 2008.

Björkman: Ska göra något kul

– Han ska göra någonting men jag vet inte vad. När han var med 2008 så visste vi väldigt lite om vad han skulle göra från vecka till vecka och lite så är det i kväll också, säger Björkman till SVT Nyheter och fortsätter:

– Så är det när man har med honom att göra. Jag vet nästan lika lite som ni vet. Men han kommer göra någonting. Men man vet aldrig med honom vad han hittar på.

Gjorde hyllningslåt

Björn Gustafsson debuterade som ståuppare 2005 men det var först i tv-programmet ”Parlamentet” och som mellanakt i Melodifestivalen 2008 som han fick sitt stora genombrott.

Där gjorde han bland annat en bejublad hyllningslåt till programledaren Kristian Luuks dåvarande fru, Carina Berg, som satt i publiken.

Han läste även upp Sveriges poäng i Eurovision song contest samma år.

Gustafsson gjorde också ett kortare inhopp i finalen 2010, där han medverkade som pianist i Salem al Fakirs nummer ”Keep on Walking”.

Björn Gustafsson.

Hade självmordstankar

Dessutom dök han återigen upp i en mellanakt 2014 när Nour El Refai var programledare. Då kritiserades han för tilltaget att ta henne på bröstet i en sketch.

– Det var ju jag som kom på det. Jag tycker sånt är jättekul. Alla kanske inte gör det, sa Nour El Refai efteråt.

Det bejublade genombrottet höll dock på att kosta honom livet, då han blev helt personlighetsförändrad och fick självmordstankar.

– De här tio åren har varit kaotiska, stundtals, ibland har jag varit väldigt mörk i sinnet, har Björn tidigare sagt i en intervju med magasinet King.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Cervera – beställ här!

Cervera

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Melodifestivalen

/

Melodifestivalen

LÄS VIDARE

AFTONBLADET AVSLÖJAR: Stjärntrion leder Melodifestivalen 2021

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen

Björn Gustafsson

Christer Björkman