Anna Bergendahl pausar läkarstudierna – visar ny sida i Mello

”Aldrig gjort förut”

avFanny Westling, Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

GÖTEBORG. Anna Bergendahl har tagit paus i läkarstudierna – nu satsar hon fullt ut på Melodifestivalen.

Med sex dansare räknar hon med att bjuda på något helt nytt.

– Jag har aldrig gjort ett nummer med dansare förut, säger hon.

Hon kliver ensam upp på scenen, men snart har Anna Bergendahl, 28, sex dansare runt omkring sig. De förstärker känslan av att hon är drottningen i sitt eget kungarike, som låtens titel ”Kingdome come” antyder.

Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD/AFTONBLADET
Anna Bergendahl på fredagens genrep

– När dom kommer in får jag extremt mycket energi. De är så otroligt bra på det de gör, det är en konstform, de är så vackra, säger hon efter fredagskvällens genrep.

Under comebacken förra året vågade hon inte pausa läkarstudierna. Från Melodifestivalens efterfester på lördagsnatten åkte hon nästan direkt till skolbänken eller för att träffa patienter på måndagsmorgonen.

– Förra året hade jag mina böcker med mig på hotellrummet, säger hon.

Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD/AFTONBLADET
Anna Bergendahl tillsammans med sina dansare. Från vänster Patrik Riber, Daniel Koivunen, Niklas Arleryd, Lamin Holmén, Oscar Törnell och Michael Buchner.

Tillfällig paus

Men efter att gjort lite praktik och betat av en tenta under hösten har hon beslutat sig för att ta paus i studierna för att kunna satsa fullt ut på musiken. Åtminstone under Melodifestivalperioden.

Anna Bergendahl betonar att det bara är en tillfällig paus i studierna, oavsett hur det går i tävlingen.

– Det är ett privilegium att ha två drömmar. Även om jag tar läkarexamen två år senare än planerat så kommer jag fortfarande ha 40 år som läkare framför mig, säger hon.

PODD Det händer med alla pengar runt Melodifestivalen

I dagens Aftonbladet pratar vi om ekonomin kring Melodifestivalen. Varför är SVT så hemliga med att redovisa kostnaderna och hur påverkar det att skattebetalarna bidrar till tävlingen? Gäster är Mikael Törnwall, reporter på Svenska dagbladet som granskat ekonomin och Tobbe Ek, reporter på Nöjesbladet.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM