Ann-Louise Hanson och Magnus Carlsson högaktuella för Mello

Även Margaret uppges ligga i slutförhandlingar med SVT om att tävla i Melodifestivalen 2019

Ann-Louise Hanson kan slå nytt schlagerrekord.

Nöjesbladet kan avslöja att hon är högaktuell för Melodifestivalen 2019 – hennes fjortonde gång.

Även Magnus Carlsson och Margaret uppges vara nära en plats i tävlingen.

Ann-Louise Hanson, 74, har redan tävlat i Melodifestivalen 13 gånger. Nästa år kan hon, enligt Nöjesbladets källor, slå sitt eget rekord genom att ställa upp i tävlingen en fjortonde gång.

Nöjesbladet har redan avslöjat att bland annat Oscar Enestad, Arvingarna, och Wiktoria Johansson är klara för 2019-års upplaga av Melodifestivalen.

Idag kan vi avslöja ytterligare tre artister som, enligt väl insatta källor, är högaktuella för platser i tävlingen.

Förutom Ann-Louise Hanson står även en annan Melodifestival-veteran på listan. Magnus Carlsson, 44, har tidigare tävlat åtta gånger och uppges nu vara på väg in i tävlingen en nionde gång.

Enligt Nöjesbladets uppgiftslämnare vill SVT gärna ha honom med och han uppges också sugen på att tävla igen, men har ännu inte hittat rätt låt.

– Snacket är positivt kring honom. SVT vill ha honom och han vill, men han testar fortfarande olika låtar, säger en person nära Melodifestivalens redaktion.

Familjen inblandad igen

Ann-Louise Hanson har tidigare bland annat tävlat tillsammans med den närmsta familjen i gruppen Glenmarks, tillsammans med maken Bruno Glenmark och dennes syskonbarn Anders och Karin Glenmark.

En källa som Nöjesbladet varit i kontakt med uppger att en eventuell medverkan i Melodifestivalen nästa år också kan bli en familjehistoria.

– Det pratas om att Josefin Glenmark har varit med och skrivit låten, säger källan.

Josefin är Ann-Louise och Brunos dotter, som bland annat skrivit låtar åt Peg Parnevik och också skrev Martin Almgrens tävlingslåt i Melodifestivalen 2018, ”A bitter lullaby”.

Även polska Margaret, 27, som hade stora framgångar i årets Melodifestival med låten ”In my cabana” som slutade på sjundeplats i finalen, uppges vara högaktuell för nästa års tävling.

– Hon var ju en jättesuccé förra året, trots att SVT först inte trodde på att ha med en utländsk artist. Nu hänger det mer på om hon känner att Melodifestivalen i Sverige är rätt väg att gå ännu ett år, säger en person med god insyn.

Publisert:

LÄS VIDARE