Melodifestivalen

Bevakningen av schlagern presenteras av

Dolly Style och Hanna Ferm klara för Mello

Nöjesbladet avslöjar: även Magnus Carlsson och John Lundvik är nu helt klara för tävlingen

Nöjesbladet kan avslöja att Hanna Ferm och Dolly Style är klara för Melodifestivalen.

Även John Lundvik och Magnus Carlsson har fått glädjebesked från SVT, enligt väl insatta källor.

På tisdag nästa vecka planerar SVT att kalla till presskonferens för att officiellt presentera de 28 artister som ska tävla i Melodifestivalen 2019.

Tävlingsgeneralen Christer Björkman med team arbetar in i det sista för att sätta startfältet. Ännu är inte alla artister helt klara, men Nöjesbladet kan idag publicera fyra nya namn som nu uppges ha fått glädjebeskedet att de kommer att få en av de eftertraktade platserna i tävlingen.

Helt nya bandmedlemmar

Först ut är Dolly Style som enligt Nöjesbladets uppgiftslämnare har ägnat stora delar av hösten åt att testa olika låtar inför vårens Melodifestival.

Enligt flera personer med god insyn har de nu fått en plats i tävlingen.

Dolly Style har byggt upp en trygg fanskara sedan tjejgruppen debuterade i Melodifestivalen 2015 och sen tävlade igen året därpå. Sedan dess har samtliga gruppens medlemmar bytts ut. Så sent som i måndags meddelade gruppen på Instagram att ytterligare en av dem valt att gå vidare och att de därför inom kort kommer att presentera en ny ”Polly”.

På tisdag vet vi om den nya medlemmen är på plats i tid för SVT:s presskonferens.

”Idol”-tvåan tävlar

Även Hanna Ferm, 18, är enligt flera källor klar för tävlingen. Hanna tävlade i ”Idol” 2017 och slutade tvåa. Förra fredagen dök hon återigen upp i TV4:s talangjakt när hon sjöng duett med en av årets deltagare, Bragi Bergsson.

Tidigare har Nöjesbladet rapporterat att Magnus Carlsson, 44, och John Lundvik, 35, varit högaktuella för Melodifestivalen, att SVT varit angelägna om att få med dem i tävlingen och att de själva varit mycket positiva, men att de fortfarande letat låtar.

Enligt personer nära Melodifestivalens redaktion har båda lyckats hitta rätt låtar, vilket enligt Nöjesbladets uppgiftslämnare gör dem klara för nästa års tävling.

Sedan tidigare har Nöjesbladet kunnat avslöja att bland andra Jan Malmsjö, 86, Wiktoria Johansson, 22, och Jon Henrik Fjällgren, 31, också kommer att ställa upp i Melodifestivalen 2019.

Publisert:

LÄS VIDARE