Melodifestivalen

SCHLAGERN PRESENTERAS AV

Svenska folkets dom: De går till final

Aftonbladet/Inizio visar: De blir kvällens vinnare

Publicerad:
Uppdaterad:

MELODIFESTIVALEN

KRISTIANSTAD. Svenska folket har sagt sitt. Redan nu.

Aftonbladet/Inizios undersökning visar vilka som tar hem Andra chansen-duellerna ikväll.

– Det är klart att det är skittufft, säger Olivia Eliasson.

I kväll avgörs Melodifestivalens Andra chansen i Kristianstad arena i en hård fajt med fyra dueller.

Men redan nu har svenska folket sagt sitt om resultatet.

I Aftonbladet/Inizios undersökning menar 1 181 att det blir en bitvis jämn kamp om finalplatserna.

I den första duellen går Margaret upp med sin ”In my cabana” mot Monchos ”Cuba libre”, men den polska stjärnan vinner knappt.

”Det är skittufft och tråkigt”

Margaret är dock den av årets alla bidrag som har överlägset flest visningar på SVT:s Youtube-kanal, 1,2 miljoner, nästan dubbelt så många som Sigrid Bernsons bidrag som kommer tvåa.

– Jag vet inte alls hur det kommer gå men jag hoppas att det går vägen, säger Margaret.

I den andra duellen finns en tydlig favorit: Renaida Braun som ser ut att vinna mot Olivia Eliasson med 29 procent mot 14.

– Det är klart att det är skittufft, jag tycker Renaida är superduktig, har en jättebra låt och är superhärlig som person så det är supertråkigt att möta henne, men man får göra sitt bästa och bara köra, säger Oliva Eliasson.

1 av 4

”Blir riktigt nervöst”

Även den tredje duellen har en klar favorit: Felix Sandman får stöd från 34 procent av svenska folket, medan bara 19 vill att Mimi Werner ska vinna. Övriga är antingen osäkra eller har inte hört låtarna.

– Det är jättekul och jag uppskattar verkligen all kärlek, jag bara hoppas att folk inte tar förgivet att jag går vidare. Jag behöver verkligen alla röster, alla som tycker om låten måste rösta, säger Felix Sandman.

Men enligt opinionsundersökningen som Inizio tagit fram på uppdrag av Aftonbladet kommer Andra chansen avslutas med en gastkramande fajt när Méndez ”Everyday” ställs mot Sigrid Bernsons ”Patrick Swayze”.

– Jag tror att det blir riktigt nervöst, säger Sigrid Bernson.

34 procent tänker lägga sin röst på Méndez, medan 28 procent säger sig rösta på Sigrid Bernson. Men med tanke på att 38 procent antingen inte bestämt sig eller ännu inte hört båda låtarna, lär duell nummer fyra bli en tuff strid in i det sista.

– Jag gillar duellerna, jag gillar att det är en ren tjejpopduell och en latinsk duell sen har man inte exakt jämförbara låtar, Felix och Mimmi är ju väldigt olika så där vet man inte alls. Det beror på vem som tittar. Men jag tror att det är bra, för tittaren blir det tydligare. Det är svårare när det är två likadana låtar, säger Christer Björkman.

Undersökningen stämmer överens med hur prognoserna hos spelbolagen ser ut inför veckans tv-sändning. Svenska spel, Betsson och Unibet tippar alla att Margret, Renaida, Mendez och Felix Sandman går till final.


Om undersökningen

Undersökningen är gjord av Inizio på uppdrag av Aftonbladet inom ramen för
Schibsted/Inizios opinionspanel som speglar svenska folket. Målgruppen är allmänheten
16 år och äldre som har hört alla eller en del av bidragen till Melodifestivalen 2018.
Undersökningen omfattar 1181 intervjuer under perioden 27 februari – 2 mars, 2018
och är genomförd som en webbundersökning.
Urvalet är pre-stratifierat och vägt på ålder, kön, region och parti i föregående val.


Gå med i vår opinionspanel du också

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka på länken för att anmäla dig.

Publicerad:

LÄS VIDARE