Pausar modellkarriären i USA – för comeback i Melodifestivalen

Anton Ewald tävlar med låt av kändisdottern

Han lämnade Sverige och flyttade till USA.

Inför comebacken i Melodifestivalen berättar Anton Ewald om sin okända utlandskarriär.

– Modellandet har varit min ”main income”, säger han.

Han har precis kämpat sig igenom en jobbig jetlag efter att ha varit tillbaka i Sverige i två veckor.

– Först trodde jag att jag skulle slippa jetlaggen, men sen kom den som en högerkrok och jag har varit sänkt i några dagar.

Anton Ewald, 27, förbereder comebacken som artist i Melodifestivalen där han ska tävla nästa år med låten ”New religion”. De senaste åren har Anton Ewald tillbringat i USA, först ett halvår i Los Angeles och sen två och ett halvt år i Miami.

– Det var en helt ny upplevelse att flytta till nytt land och lära mig systemet där. Det första jag gjorde var att dansa. Jag dansade sjukt mycket för det ligger så nära mig, säger han.

Anton Ewald på en nytagen pressbild inför comebacken i Melodifestivalen 2021
Anton Ewald på en nytagen pressbild inför comebacken i Melodifestivalen 2021

Fick modellkontrakt

Innan Anton Ewald slog igenom som artist med jättehitten ”Begging” var det också som dansare och koreograf han gjorde sig ett namn i den svenska nöjesbranschen, bland annat bakom Danny Saucedo och Andreas Lundstedt i Melodifestivalen.

– Jag undervisade mycket och koreograferade olika artister. Och sen fick jag ett modellkontrakt också från högerkanten som jag inte var beredd på. Det har varit jättekul att få modella för små och stora företag runt om i världen.

Har det varit försörjningen?

– Ja, modellandet har varit min ”main income”, säger han med ett skratt.

Anton Ewald på en nytagen pressbild inför comebacken i Melodifestivalen 2021
Anton Ewald på en nytagen pressbild inför comebacken i Melodifestivalen 2021
Ewald var senast med i Melodifestivalen 2014.
Ewald var senast med i Melodifestivalen 2014.

– Men i Miami finns ju också väldigt många av de allra största latino-artisterna så jag har fått koreografera några stora namn. Jag har varit med och haft en liten fot inne, säger han med ett skratt.

Nu får du namndroppa lite, vem är den största du har koreograferat?

– Oj, bra fråga. jag har jobbat med en artist som heter Jhay Cortez, han har haft en gigantisk hit som heter ”No me conoce” och jag fick faktiskt koreografera honom i den låten.

Maja Strömstedt

Jag ser att den har streamats över 600 miljoner gånger på Spotify.

– Ja, 600 ödmjuka miljoner, säger Anton Ewald och skrattar.

Hur hamnade du i Melodifestivalen igen?

– Det senaste året har jag börjat skriva ganska mycket musik igen och där nånstans kom den här låten när jag satt i studion. Det kändes som en självklar Mello-låt så jag ställde frågan till mig själv, vill jag eller vill jag inte, sen kom jag fram till att det är klart som fan att jag vill vara med i Mello igen.

Låten ”New religion” har Anton skrivit tillsammans med Jonas Wallin, Joe Killington och Maja Strömstedt. Maja är dotter till Niklas Strömstedt och Agneta Sjödin, med en egen begynnande artistkarriär.

– Vi har jobbat ganska mycket ihop. Jag har skrivit och producerat en del låtar till henne. Vi började jobba ihop för flera år sen. Hon är grym så det är jättekul att hon är med, säger han.

Anton Ewald 2014.
Anton Ewald 2014.
Publisert:

LÄS VIDARE