Martin Westerstrand

Artisternas reaktioner efter inställda Mello-turnén

”En stor sorg”

Av: 

Stina Dahlgren

Torbjörn Ek

MELODIFESTIVALEN

Melodifestivalens artister får inte möta publiken ute i landet.

När turnén är inställd måste istället samtliga tävlande uppträda i Stockholm inför en begränsad publik.

”Jag kommer sakna att lära känna en ny stad och kommun, och få möjligheten att möta deras Mellokärlek”, skriver Linda Bengtzing i ett sms.

Nyligen stod det klart att SVT ställer in Melodifestivalens turné 2022 på grund av rådande pandemi och restriktioner. Det innebär bland annat att samtliga program kommer att spelas in i Stockholm.

Istället för att möta en stor publik ute i landet får årets tävlande artister nu uppträda för max 500 personer i Sveriges huvudstad.

– Det är tråkigt att man inte får träffa publiken igen, det är jättesurt säger Alvaro Estrella som från början skulle ha tävlat i Göteborg.

Han påpekar att det viktigaste är att det känns säkert för alla och att det just nu måste gå före allt.

– Man får göra det bästa av situationen och respektera situationen som är, säger han.

Alvaro Estrella tycker att det viktigaste är att det känns säkert för alla.

Martin Westerstrand: ”Tråkigt”

Martin Westerstrand är sångare i bandet Lillasyster som skulle ha tävlat i Lidköping.

– Det är såklart tråkigt att det är som det är och vi hade också sett fram emot att få spela inför folk. Men framför allt är det synd om alla de som hade tänkt att komma och kolla på det här. Det sprider ju så mycket glädje, Melodifestivalen, och det är så många som inte kan komma och se det nu, säger han.

Trots att han och resten av bandet ganska tidigt förstod att det skulle bli svårt att genomföra en turné, så beskriver han ändå det slutgiltiga beskedet som ”en smäll”. Eftersom de tävlade i Melodifestivalen förra året utan publik hade de hoppats lite extra på att få göra om det i år – med publik.

– Det var lite så som vi kände, ”Fan vad kul att vi får vara med igen för nu får vi göra det inför publik”. Men så blev det som det blev, säger han.

Martin Westerstrand är sångare i bandet Lillasyster.

Linda Bengtzing: ”En stor sorg”

Linda Bengtzing är med i tävlingen för åttonde gången. I ett sms till Aftonbladet berättar hon om sina känslor efter beskedet från SVT.

”Jag har all respekt för det beslut som tagits. Jag kommer sakna att lära känna en ny stad och kommun, och få möjligheten att möta deras Mellokärlek… däri ligger så klart en stor sorg ändå. Jag är ju en publikfriare av rang - låten likaså. Men det blir helt säkert bra ändå. Jag har stort förtroende för produktionsteamet på SVT. Jag längtar till Mellobubblan vart den än landar. Stockholm eller utomsocknes.”

ANNONS

Jämför kreditkort till semestern! Vilka förmåner passar dig?

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Linda Bengtzing har varit med i melodifestivalen flera gånger, senast 2020.
Oscar Zia programleder Melodifestivalen 2022.
Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Melodifestivalen

/

Martin Westerstrand

LÄS VIDARE

Hon riskerar att få vika in hovarna redan nu

ÄMNEN I ARTIKELN

Martin Westerstrand

Melodifestivalen

Linda Bengtzing

Alvaro Estrella