Efter Pernilla Wahlgrens regelbrott: ”Benjamin är förtvivlad”

Ofrivilliga sabotaget: Wahlgren spred finalbidraget på Instagram

GÖTEBORG. Pernilla Wahlgren ville stötta Benjamin Ingrosso i Melodifestivalen.

Då bröt hon mot SVT:s regler – och hotade bidragets framtid i tävlingen.

”Benjamin är självklart förtvivlad över det inträffade”, skriver hans manager Therese Hädinggård i ett mejl.

Pernilla Wahlgren delade en bit ur sonen Benjamin Ingrossos finalbidrag i Melodifestivalen på Instagram.

Samtidigt bröt hon mot SVT:s regler, finalbidragen får inte publiceras förrän finalen gått av stapeln.

Pernilla Wahlgren själv har inte svarat på Nöjesbladets frågor om det inträffade, nu kommenterar Benjamin Ingrosso och hans skivbolag TEN händelsen.

Läxas upp av Björkman

”Benjamin befinner sig i LA och var helt ovetande om det som skett. Vi har nu kontaktat honom och han, precis som vi på TEN, är verkligen ledsna för det som inträffat. Vi vill nu dock understryka att varken vi eller Benjamin ligger bakom detta”, skriver Ingrossos manager Therese Hädinggård i ett mejl.

SVT:s tävlingsproducent Christer Björkman understryker vikten av regeln i ett mejl till Nöjesbladet:

”Frågan kokar ner till om man med detta ska anses behöva ha kontroll på sina föräldrars beteende på sociala medier, helst skulle vi vilja det men förstår att det inte alltid går och kan bara vädja till de tävlande att prata med sina föräldrar om att respektera reglerna för den tävling deras barn valt att ställa upp i.  Vi förväntar oss att Benjamin tar upp detta med sin mamma omgående och rättar upp situationen”, skriver han.

”Benjamin för förtvivlad”

En kort tid efter att Nöjesbladet ställde frågor till SVT om publiceringen under fredagsmorgonen raderades inlägget från Pernilla Wahlgrens Instagramsida.

”Vi beklagar situationen och har försäkrat oss om att personen som brutit mot tävlingens regler tagit bort materialet. Det har tyvärr skett ett misstag utan några som helst baktankar. Benjamin är självklart förtvivlad över det inträffade som han inte haft någon som helst del i och önskar inget hellre än att stå på scen i Friends arena 10 mars”, skriver Therese Hädinggård.

Christer Björkman menar att publiceringen inte kommer att skada Benjamin Ingrossos medverkan i tävlingen.

”Då skulden i det här fallet inte ligger på upphovspersoner, skivbolag eller artist och av respekt för alla de tittare som valt att rösta fram bidraget direkt till final, har vi därför inte för avsikt att lyfta bidraget ur tävlingen”, skriver han.

Publisert:

LÄS VIDARE