Margarets incident höll på att kosta finalplatsen: ”Blev rädd”

Har influensa – drabbades av hostattack: ”Tänkte: nej inte nu”

MELODIFESTIVALEN

KRISTIANSTAD. Hostattacken höll på att stoppa hennes nummer.

Och kosta hennes finalplats.

– Jag blev faktiskt rädd, säger Margaret.

Sjukdomen var nära att kosta henne finalplatsen.

Och precis innan Margarets framförande i Andra chansen slog sjukdomspaniken till för henne.

– I dag var det värre än tidigare. Jag blev faktiskt rädd, för precis innan jag gick upp på scenen började jag hosta våldsamt. Jag tänkte, nej, inte nu! Halsen kändes väldigt torr. Jag vet inte hur jag lyckades ändå, säger hon efteråt.

”Nej, inte nu”

Det var bara dagar innan ankomsten till Kristianstad som influensan tog grepp om hennes kropp och vägrade släppa. Medan de andra artisterna gick på torsdagens stora välkomstfest tvingades hon lägga sig i sjuksängen, medicinerad med antibiotika. Tack vare medicinen har hon kunnat genomföra veckans repetitioner, och kvällens tv-sändning.

– Rösten är verkligen inte som den brukar. Och så kom hostningen. Jag kände: ”nej, inte nu”.

Att hon lyckades genomföra sitt nummer och sedan dessutom ta sig till final berodde på att hon försatte kroppen i krishanteringsläge.

”Tvingade kroppen”

– När man är på scenen tvingar man kroppen att bara lösa det i tre minuter. Jag minns ingenting av framträdandet, jag måste se det senare. Men jag är så överväldigad och så glad nu över att det gick bra.

Hon ska ta antibiotikan under en veckas tid och hoppas kunna bli frisk till lördagens final i Friends arena. Därför lägger hon också band på sig under kvällens firande av finalplatsen.

– Om jag festar hårt vet jag inte hur jag ska bli frisk. Jag kanske inte kommer bli jättefull. Jag ska försöka sköta mig och vara en duktig flicka, bara dricka lite vin och kanske sova i tid. Men sedan ser du mig väl klockan fem: ”wraah!”.

De är klara för final i Melodifestivalen 00:46
ARTIKELN HANDLAR OM