Publicerad:

Anton Hagman om nya stilen: ”Jag är inte skitfit”

Uppträder i bar överkropp: ”Kul att chocka lite”

Av: Johan M Söderlund, Torbjörn Ek

Publicerad:

LIDKÖPING. Han kommer till Mello med en helt ny stil.

Anton Hagman känner sig självsäker i sin nya outfit – med bar överkropp i uppknäppt jacka.

– Det är kul att chocka lite, säger han.

När Anton Hagman, 20, äntrar Melodifestivalens scen på lördag med låten ”Känner dig” så gör han det med en ny garderob och en ny musikstil. Han bär en uppknäppt jacka som blottar hans överkropp.

– Det passar till min outfit. Jag har nya tatueringar som jag vill visa upp. Jag tycker att det är coolt med jacka och bar överkropp. Det är bra att chocka lite och vänja folk, säger han.

Anton Hagman.
Foto: PETER WIXTRÖM
Anton Hagman.

Är det här ditt segervapen?

– Nej, jag är inte skitfit eller så. Jag vill inte stå och spänna mig. Det är inget vapen på det sättet, men det är väl kul att chocka lite, säger Anton Hagman.

Bakgrunden till artistens makeover är att han vill visa upp en ny stil av sig själv. När han uppträdde 2017 med låten ”Kiss you goodbye” bar han en vit t-shirt och skinnjacka. Den Anton vill han nu lägga på hyllan.

– Man får en stämpel, liksom. Jag vill ta bort den stämpeln och jag vill visa att jag kan fler saker än att bara vara söt och sjunga, säger han.

Anton Hagman: ”Lite mer naket”

– För det första vill jag visa att jag kan skriva musik. För det andra måste jag inte ha en gitarr för att underhålla. Och för det tredje är den här låten lite mer känslig än den förra (”Kiss you goodbye”, reds. anm) och ligger mig lite mer varmt om hjärtat. Det blir lite mer naket och så är den ju på svenska. Det blir nära på ett annat sätt, säger Anton Hagman.

Är du orolig över att människor inte längre känner igen dig?

– Det här är ju jag, så jag struntar i vad andra tycker. Det är det som gäller, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: