PRESENTERAS AV

Lindgren om nakenshowen: ”Det var viktigt för mig”

Programledarens knep för att undvika nakenkaos: ”Den är till min fru bara”

avAndreas Hansson

1 av 9 | Foto: AFTONBLADET /85527

MALMÖ. Han fick det högsta jublet i Malmö.

För David Lindgren blev nakensången i Melodifestivalen ett statement.

– Det var viktigt för mig, säger han.

David Lindgren slet av sig kläderna – och drog hem veckans högsta jubel i Malmö Arena.

I ett medley på fyra minuter betade programledaren av 24 Melodifestivallåtar, av artister som Carola, Malena Ernman och Linda Bengtzing.

– Jag har laddat i så många veckor att jag var helt tom efteråt, jag är så nöjd och stolt. Det är väldigt många krävande toner och stilar, jag ville sätta allt live, säger han.

Showen var ett viktigt statement för honom själv, på många sätt.

– Det var viktigt för mig att få visa upp en komisk sida, många har en förutfattad syn på att jag är tråkig och strikt, jag är verkligen inte så privat. det tycker jag att jag lyckades visa, säger han.

Vid Samir och Viktors ”Bada nakna” hade inget annat än kalsonger på sig – och gjorde en poäng av sina ”chipstuttar”.

– Jag ville visa hur jag ser ut. Det här är min kropp, vi har diskuterat det mycket men jag ville bjussa på det och inte se ut som dem som vanligtvis tar av sig tröjan, bara kvarg det senaste halvåret, det finns inte tid för det när man har småbarn, säger han.

Han hyllades genast i sociala medier.

”David Lindgren var underbar. Bästa kavalkaden på länge. Och livesjunget – i fina pappakroppen!” kommenterar artisten Lisa Nilsson på Twitter.

Politikern Fredrick Federley (C) hakar på Lindgrens replik. ”Tycker faktiskt David Lindgren slår ett viktigt slag för alla oss med chipstuttar”, twittrar han.

Vissa försiktighetsåtgärder fanns dock, för att inte bjuda på för mycket.

– Jag hade ett par andra kallingar under, för det var öppen gylf, mer än så ville jag inte dela med mig. Den är till min fru bara, säger han och skrattar.

ARTIKELN HANDLAR OM