Jonas Gardell

Gardells miljonkrav – på ”Let’s dance”

Tackade ja till TV4-tävlingen: ”Sen hörde de inte av sig mer”

Av: 

Torbjörn Ek

MELODIFESTIVALEN

GÖTEBORG. Jonas Gardell tackade ja till att vara med i ”Let’s dance”.

Men efter att cheferna fått höra hans krav hörde aldrig av sig tillbaka.

– Jag vill ha 10 miljoner, säger han.

På lördag ställer han upp i Melodifestivalen. Men ni lär aldrig se Jonas Gardell, 54, i ”Let’s dance”.

Han och maken Mark Levengood, 53, får regelbundet förfrågningar om att ställa upp i TV4:s dansprogram.

– Om Mark någonsin är med där kommer vi inte stötta honom överhuvudtaget. Vi kommer inte vara i närheten av att sitta där i publiken och säga ”vi är så stolta”. Vi är fan inte stolta, vi är generade. Och det enda som är förlåtande för mina ungar när det gäller mig i Mello är att jag står rakt upp och ner vid en mikrofon och sjunger den här låten, jag gör inte mina pappa-moves inför 3 miljoner. Mina barn hade typ ringt Bris, säger han och skrattar.

Låten skickades in sju år i rad

Jonas Gardells låt, ”Det finns en väg”, har skickats in och plockats ut av juryn varje år i sju års tid, men Gardell har alltid tackat nej till att tävla.

– Men nu vill jag verkligen ha med låten i min nästa show och om jag sjunger den där utan att ha tävlat med den så är jag väldigt taskig mot kompositören som i så fall skulle ha blivit uttagen sex år i rad utan att få tävla. Det tycker jag hade varit lite drygt.

Och han har faktiskt också tackat ja till att tävla i ”Let’s dance”. Men efter att TV4 fått veta Gardells krav hörde de aldrig av sig tillbaka.

”Vill ha betalt för mitt namn”

– Jag har fått frågan om ”Let’s dance” på riktigt och jag har faktiskt sagt ja, absolut, men då vill jag att ni betalar. Jag vill inte att ni betalar för att jag dansar, det kan jag göra gratis och det vore jättekul att få lära mig. Men jag vill att ni ska betala för att få använda mitt namn på reklampelare och att folk ska twittra om mig och att tidningarna ska skriva. För det vill jag ha tio miljoner, säger han.

– De svarade: ”Okej, vi ska ta det med TV4:s chefer.” Sen hörde de inte av sig mer. Men om ni nån gång ser mig i ”Let’s dance” så vet ni vad som är anledningen.

ANNONS

Lyko ger dig allt inom skönhet – just nu till superpriser! Winter Sale.

Extern länk från Lyko SE

Handla nu

Publisert:

LÄS VIDARE

Sigrid Bernson: ”Jag har alltid känt mig lite töntig”

ÄMNEN I ARTIKELN

Jonas Gardell

Mark Levengood

Melodifestivalen

Let’s dance

TV4