Jessica Andersson isolerad från sin dansare: ”Vill inte bli smittad”

Krisplanen: Tvingas uppträda utan en av dansarna

1 av 3

avAndreas Hansson, Torbjörn Ek

MELODIFESTIVALEN

MALMÖ. Jessica Andersson har isolerats från sin sjuka dansare.

Som krisplan tvingas hon nu förbereda sig för att uppträda en kvinna kort i Melodifestivalen.

– Jag vill inte bli smittad, säger hon.

Hon tävlar för sjunde gången – och vill vinna till varje pris.

Men inför Melodifestivalens tredje delfinal från Malmö har Jessica Andersson, 44, fått repa utan en av sina fyra dansare. Under fredagens dagrep och kvällsrep hölls Åsa Engman, 43, isolerad på sitt hotellrum med influensa.

– Vi tog beslutet tillsammans med henne att det var bättre att hon hoppade så att hon förhoppningsvis är på benen till lördagskvällen, säger Jessica Andersson.

Under förra veckan låg hon själv däckad i influensa och går fortfarande på penicillin. Nu hålls hon strikt borta från dansaren.

– Jag har inte pratat med henne själv men har hört att hon är ganska utslagen. Men jag vill ju inte bli smittad såklart.

Har krislösning i bagaget

Hon är beredd på att få genomföra det tv-sända numret en man kort som krislösning.

– Jag känner ju Åsa och hon kommer göra allt hon kan för att kunna vara med. Men nu har vi gjort det med tre dansare och vet att det fungerar. Men det känns ju hemskt att hon åkt ner till Malmö och ligger sjuk på ett hotellrum.

Men Jessica Andersson försöker hålla de tankarna borta för att fokusera på att finslipa numret. Under fredagens rep var det flera saker hon grämde sig över.

– Jag ska försöka att inte tänka tävling. Det är svårt för mig, men jag måste tagga ner. Men jag ska sätta stegen bättre, jag är ju ingen dansare men försöker hänga med så gott det går och så är det kameravinklar jag missade.

”Försöker hitta ställen där jag kan andas”

Sången är dessutom en svår form av falsett som hon fått kämpa med hela veckan.

– Det kändes hyfsat nu, men jag försöker hitta ställen där jag kan andas, så jag måste korta en del fraser. Den här låten är inte lätt att sjunga varken i studio eller live och när jag sjöng tre gånger i rad på fredagen blev jag lite flåsig.

Under fredagskvällen kom hennes sambo Johan Malm, 33, och sonen Liam, 15, till Malmö.

– De är på hotellet så jag längtar dit och att få sova ihop, det känns som en stor kram att få träffa dem. Jag tror det kommer hjälpa mig jättemycket med nerver och så. Det ska bli väldigt mysigt.

De här tävlar i tredje delfinalen i Melodifestivalen 2018 00:41
ARTIKELN HANDLAR OM