Tusses plan för att rädda rösten till Eurovision – efter framträdandet i TV4

”Min röst är fortfarande på bättringsvägen”

Tusse hade fortsatt röstproblem under sitt första framträdandet efter sin timeout.

Nu har han bara dagar på sig att hitta toppformen inför Eurovision.

Här är planen för att rädda rösten.

Under TV4:s Unicef-gala på måndagskvällen uppträdde Tousin ”Tusse” Chiza, 19, med ”Voices” för första gången sedan vinsten i Melodifestivalen den 15 mars.

Men rösten för det svenska Eurovisionhoppet ville inte riktigt bära. Tittare kunde höra hur Tusses röst var ansträngd under delar av framträdandet och hur han behövde pressa fram de höga tonerna.

Tusse behövde nyligen genomgå ett ingrepp och blev ordinerad att vila för att råda bot på de röstproblem han dragits med.

”Fått grönt ljus”

I ett meddelande till Aftonbladet skriver Tusse att han nu mår bra och också att han kände att repet inför TV4-galan gick bra.

”Min röst är fortfarande på bättringsvägen och jag har fått grönt ljus från läkaren att sjunga igen. Då Unicef:s arbete har hjälpt mig så kände jag starkt för att framföra låten”.

Tusse uppträder på välgörenhetsgalan i TV4 på måndagskvällen.
Tusse uppträder på välgörenhetsgalan i TV4 på måndagskvällen.

Planen: Sångcoach och vila

På lördag ska han genomföra sitt första genrep inför Eurovision.

”Nu kommer jag tillsammans med min sångcoach träna och vila rösten för att vara i bästa form för Eurovision”.

Tusses team planerar också för att han ska ha tid för återhämtning även på plats under Eurovision för att rösten inte ska ansträngas för mycket.

”Tusse kommer att ha ett luftigt schema på plats i Rotterdam och det kommer att finnas tid för återhämtning och vila. Han kommer ha med sig sin sångcoach på plats som kommer att träna rösten med honom”, skriver Niklas Torsell på Universal i ett meddelande till Aftonbladet.

Tousin ”Tusse” Chiza.
Tousin ”Tusse” Chiza.
Publisert:

LÄS VIDARE