Salvador Sobral efter hjärtproblemen: ”Jag orkar inte mycket”

Förhandsfavoriten charmade alla i Eurovision

1 av 3 | Foto: Pelle T Nilsson/Stella
Salvador Sobral

avAndreas Hansson

MELODIFESTIVALEN

KIEV. Han charmade Europa.

Efter att hans allvarliga hjärtfel försenat Salvador Sobral med en vecka kastades han in i Eurovisionhysterin i söndags.

– Jag orkar inte göra för mycket, men jag har energi att göra vissa saker, säger han till Nöjesbladet.

Den väna rösten och sången blev snabbt en snackis i sociala medier och Nöjesbladets chatt.

Liksom Salvador Sobrals spattiga handrörelser.

– Jag känner bara in sången. Musik ger rörelse, rörelse ger musik, det är en cykel, jag tänker inte på om jag ska göra det eller det med händerna, säger han till Nöjesbladet.

I februari opererades han för två bråck och lider av ett allvarligt hjärtfel, på läkares order kom han därför kom till Kiev en vecka sent, i söndags. Då kastades han tvärt in i den hektiska cirkusen och kallade den ”helt galen” och ”överväldigande”.

Skickades hit och dit

Han har växt till en av förhandsfavoriterna i årets startfält. Tidigare under repetitionerna har hans syster, textförfattaren Luísa Sobral genomfört intervjuerna och repetitionerna, måndagens rep blev hans första, och efter dem var han omtumlad.

– Det var väldigt stressigt före det första. Folk sa: gå hit, gå dit. Sedan kommer sången, mitt nummer som är så stilla. Då märker man att man är på scenen och att det är musiken man är här för. Ibland glömmer man det för att det är så mycket, säger han.

”Orkar inte göra för mycket”

Både på söndagens röda mattan-evenemang och mellan repen på måndagen tog han sig tid att prata med fans och journalister.

Hur hektiskt är ditt schema nu?

– Det har varit flera rep, men jag vill gå till en jazzklubb, efter semifinalen kanske det går. Och så vill jag se staden, veta mer om Ukraina och deras frigörelse. Pappa är bra på historia, så det vore kul att se mer av det. Jag orkar inte göra för mycket, men jag har energi att göra vissa saker.