PRESENTERAS AV

Loreen ändrar sitt nummer – i sista stund

1 av 3

avFrida Söderlund, Torbjörn Ek

MELODIFESTIVALEN

SKELLEFTEÅ. De började justera detaljerna direkt efter fredagens genrep.

I sista sekund panikändrar Loreen i sitt nummer.

– Blir det för hårt eller svårt har jag misslyckats, säger hon.

Framträdandet hänger på att budskapet går fram.

När forna Eurovision-vinnaren Loreen, 33, gör comeback i Melodifestivalen med bidraget ”Statements” är det med en invecklad scenshow.

Direkt efter fredagens genrep började artistens team, som består av koreografen Joakim Stephensen och regissören Martin Renck, att panikändra i numret – på order av både artisten och sig själva.

”Budskapet är det viktigaste”

Känslorna, som bär fram de politiska budskapen i framträdandet och målar upp scener ur artistens liv, satt inte som de skulle.

– Budskapet är det viktigaste. Når det inte fram då har jag misslyckats. Om det känns för svårt eller om jag tittar på det sen och känner att det kom fram för hårt, då lyckades jag inte. Och det är det viktigaste för mig, säger hon.

– Det är en liten bit kvar. Det finns grejer vi vill ändra på, som vi vill fila och mejsla. Det känns lite nervöst. Mycket på grund av det här behovet att det ska bli rätt och komma från rätt plats. Att det ”connectar” med dem som lyssnar.

Teamet stöttar

Under veckans repetitioner har artisten kämpat med att få numret perfekt och Joakim Stephensen har hela tiden funnits nära till hands för att stötta upp och hjälpa till på scenen.

– De sitter och ändrar precis just nu. De där tjommarna, mitt crew, är rena rama perfektionisterna. Så det är inte bara jag som är det. Hela crewet är, säger hon.

– Jag vill sätta det här framträdandet. Jag sätter absolut press på mig själv när det kommer till det kreativa. Jag pushar mig själv för att jag har en vision jag vill förmedla. Då är det viktigt att sätta det.

Höga förväntningar

Loreen har jobbat med numret sedan årsskiftet. Efter succén med ”Euphoria” 2012 är både hon och hennes team medvetna om förväntningarna som ligger på henne och hennes nummer.

– Jag kan bara göra allt jag kan och lite till. Det får bära eller brista. Jag ska försöka ge allt jag har i mitt system för att det ska sitta, säger hon.

– För mig är numret och buskapet det viktigaste. Jag har redan gjort det här. Jag har redan vunnit. För flera av de andra så är säkert det viktigaste att vinna. Men för mig är mitt jobb nu att säga någonting. Och då vill jag göra det.

ARTIKELN HANDLAR OM