Melodifestivalen

PRESENTERAS AV

Lance Hedman klar för Melodifestivalen 2022

Aftonbladet avslöjar: Magdalena Graafs och Magnus Hedmans son med i tävlingen

Lance Hedman solodebuterar som artist.

Aftonbladet kan avslöja att kändissonen och tv-profilen har fått en plats i Mello 2022.

– Han lär överraska tv-tittarna, säger en källa med god insyn.

Under hösten har Lancelot ”Lance” Hedman, 21, medverkat i Kanal 5:s och Discovery+:s realityserien ”Behandlingen” och berättat om sitt alkoholberoende. Efter årsskiftet kommer tv-tittarna att få se en helt annan sida av kändissonen.

Aftonbladet kan idag avslöja att han har fått en plats i Melodifestivalen nästa år och kommer att tävla som soloartist.

– Han har ju gett ut house och dance-musik med sin kompis förut, som Lance & Linton, men nu blir det här som soloartist, säger en uppgiftslämnare.

– Det här låter helt annorlunda än det han har gjort tidigare, och det är en riktigt bra låt. Han lär överraska tv-tittarna, säger en person som har hört en demoversion av Lance Hedmans tävlingslåt.

Lance Hedman (längst till höger) syns under hösten i realityserien ”Behandlingen” med (från vänster) Jackie Ferm, Ola Rapace, Ängie Dehn, Håkan Hallin och Andreas Kleerup.
Lance Hedman (längst till höger) syns under hösten i realityserien ”Behandlingen” med (från vänster) Jackie Ferm, Ola Rapace, Ängie Dehn, Håkan Hallin och Andreas Kleerup.

Tävlade i ”Let’s dance”

Lance Hedman är son till Magdalena Graaf, 46, och Magnus Hedman, 48, och har synts dels i sin mammas realityserie ”Systrarna Graaf” och även i den egna ”Lance vs livet”. Han har också tävlat i ”Let’s dance” i TV4.

Musikaliskt har han haft framgångar i duon Lance & Linton med framför allt låtarna ”Sunshine” och ”Best time’s right now” som har streamats över 14 miljoner gånger vardera. Lite i skymundan har han hunnit släppa en sololåt på Spotify också, men Melodifestivalens blir hans verkliga debut som soloartist.

Lance Hedmans moster Hannah Graaf, 43, har tävlat i Melodifestivalen, 2006, med låten ”Naughty boy” som inte tog sig vidare från sin deltävling. Mer succé hade hon tillsammans med sin syster i gruppen ”Graaf” som i slutet av 90-talet hade listframgångar med låtar som ”You Got (What I want)” och ”Give it up”.

Lance Hedman.
Lance Hedman.
Publisert:

LÄS VIDARE