Mejla

Markus Larsson

Ett bedrövligt och svagt bottennapp

1 av 8

GÖTEBORG. Det är långt till livsglädjen igen.

Årets andra deltävling är tyvärr bedrövlig.

Faktum kvarstår.

Deltävlingen i Göteborg hade lika gärna kunnat lämna walk over.

Det hade kanske varit bäst för alla inblandade.

Men om poängen är att visa vad en deltävling i framtiden inte bör innehålla är det bara att gratulera.

När Samir & Viktor står för det tydligaste och starkaste framträdandet vid sidan av en komiker med vit skjorta och hängslen är världen inte bara upp och ner. Den cyklar enhjuling också. Mellan betarna på en cirkuselefant.

Tävlingen befinner sig med andra ord nere i en djup och mörk jämmerdal där suckarna är så djupa att de kan orsaka laviner.

Jonas Gardell är uppfylld av den heliga ande på scenen, han är bättre och mer övertygande än förväntat, men låten var ny när VHS-kassetten lanserades 1976.

Fel, fel, fel, fel...

Mimi Werner trampar loss i en svagare trumversion av Wiktorias countryinredda arenapop, Ida Redig använder mikrofonstativet som en växelspak utan att riktigt kunna bestämma sig vilken växel hon ska använda, sympatiska landsbygdsrockaren Per Stiko Larsson är på fel plats, på fel scen, i fel tid. Antagligen i fel stad också.

”Idol”-vinnaren Liamoo – han heter egentligen Liam men gillar uppenbarligen bokstaven ”o” väldigt mycket – har enda låten som håller finalklass.

Men där finns det andra problem.

Av någon anledning har numrets ansvariga kreatörer valt att presentera Liamoo i ett grovpixlat flimmer. Det ser ungefär ut som att din router håller på att tappa kontakten med bredbandsleverantören.

Mm-hm? Varför då? Det är varken arty eller modernt, bara förbryllande.

Veckans höjdpunkt får tv-tittarna tyvärr inte se.

Det var när Margaret använde en glitterpudrad toalettstol i sitt bidrag ”In my cabana” under repetitionerna i torsdags.

Tyvärr kom någon i hennes crew på bättre tankar.

Toan säljs nu på Tradera

Och att det dröjde ända till dagen före dopparedagen innan någon drog i nödbromsen säger rätt mycket om andra deltävlingen 2018. Många verkar hellre ta en fika i stället för att tänka.

”In my cabana” snattar skamlöst från jättehiten ”Havana” med Camilla Cabelo. Margaret försöker dessutom skruva rösten som Rihanna i hookar som ”oh na na” och ”o boy, o boy”.

Dessutom levererar hon en odödlig catch phrase: ”Going ape in my cabana.”

Nummer som ”In my cabana” existerar inte någon annanstans än i Melodifestivalen eller Eurovision Song Contest. Om det är bra eller inte har knappast med saken att göra. Missa inte den obetalbara sekvensen där Margaret trallar in bland balkar och stolpar och träffar en salt dude i skinnpaj.

Vad gäller toaletten säljs den just nu på Tradera. Nej, det är inget skämt.

Utgångspriset är 10 000 kronor. (Oh na na.)

Pengarna går till Djurens rätt. (O boy, o boy.)

avMarkus Larsson

ARTIKELN HANDLAR OM