Benjamin Ingrosso: ”Vi hinner inte ses så mycket längre”

Toppar oddsen – men jobb och resor till Los Angeles tar tid från relationerna

avAndreas Hansson

Benjamin Ingrosso arbetar stenhårt för karriären.

Men det betyder rejält mycket mindre tid med flickvännen Linnea och familjen.

– Vi hinner inte ses så mycket längre, säger han.

Benjamin Ingrosso, 20, toppar oddsen inför lördagens final i Melodifestivalen.

Och han lägger mycket krut på karriären nu, direkt efter hans delfinal åkte han till Los Angeles för att jobba. Det innebär betydligt mycket mindre tid för den sammansvetsade familjen Wahlgren-Ingrosso att umgås.

– Alla jobbar väldigt mycket så vi hinner inte ses så mycket längre, men så är det väl i alla familjer. Jag bor ju hemma fortfarande men morsan är ute på turné, syrran bor inte hemma och jobbar, storebrorsan bor inte hemma, farsan bor i Palma och lillebrorsan är hemma varannan vecka, så det blir lite utspritt.

Det innebär också mindre tid ihop med flickvännen Linnea Widmark.

– Hon har aldrig varit över i Los Angeles när jag varit där, jag tror att hon åker till Australien några månader och jobbar också men det är inga problem, vi har daglig kontakt. Facetime är så jäkla bra så det känns som att man är med varandra.

Hur går det under Melodifestivalen då?

–  Mello är ju bara en vecka så det är som att man är hemma sjuk en vecka. Men vi hinner ses, vi har träffats varje dag sen jag kom hem från LA, det är inga problem. Jag var ju där två-tre veckor och det är ju inte så mycket. När jag var där sju veckor har det varit lite långt. Men det fungerar.

”Felix bodde hos mig”

Ser man till oddsen inför finalen betalar sig alltså slitet.

– Det är superkul. Det ska bli roligare att gå upp på scenen den här gången och sjunga för publiken nu när de kan låten.

1 av 2 | Foto: Peter Wixtrom
Benjamin Ingrosso.

Hans skivbolagskollega, eller ”bror” som han och skivbolaget uttrycker saken, Felix Sandman, 19, ligger tvåa, dock en bra bit efter.

– Det känns bara kul. Vi spelade i ”Singin’ in the rain” när vi var nio och började träffas. Det senaste året har vi hängt rätt mycket, han fick bo hos mig i LA i höstas. Han är som en ett år yngre lillebror. Det är klart att det är en tävling, men när allt är över på söndag ska man kunna känna att man hade fem dagar ihop som var skitroliga.

På Spotifys Sverigetopplista är han dock sexa, med Samir och Viktor i topp och Felix Sandman som trea.

– Sexa är min bästa placering som soloartist så jag är enormt glad och tacksam, det är enormt svårt att komma in på topplistan överhuvudtaget. Förhoppningsvis kommer jag högre upp i framtiden.

”Det vore helt stört”

Han tror dock inte att Samir och Viktor nödvändigtvis är ett hot.

– Hade Spotify styrt Melodifestivalen hade vi nog redan haft en vinnare i Samir och Viktor. Men där är det en yngre publik, i Mello är det en bredare publik. Mormor och morfar lyssnar inte på Spotify men de röstar i Melodifestivalen.

I vår väntas Sverigeturné hur det än går.

– Och skulle jag vinna Melodifestivalen, vilket vore helt stört, är planen Europaturné i sommar. Det vore ju drömmen. Jag går in för att ha kul, men det är klart man vill vinna. Det finns inte så mycket annat att göra i det här landet än Mello och Nyhetsmorgon typ. Jag vet inte hur många tittare Eurovision har men det är en jäkligt bra grej att synas i. I tre minuter är det som att lansera sin nya singel i ett av Europas största tv-program, en väldigt bra ingång.

Och medan den segerhungriga 20-åringen gör final stöttar de nära och kära i arenan.

– Mina föräldrar kommer, min flickvän, mina syskon och polare. Och nästa vecka åker vi syskon ner till pappa och ska vara där i fem dagar, det ska bli skönt.

ARTIKELN HANDLAR OM