Schlager 2017

PRESENTERAS AV

Owe gör inte mer Mello: Skönt att det är över

avAndreas Hansson

Publicerad:
1 av 4

SOLNA. Han tog sig till final – och kom sist.

Efteråt stängde Owe Thörnqvist dörren till fler svängar i Melodifestivalen.

– Det ska bli skönt att allt blir normalt igen, säger sambon Berit Gullberg.

Owe Thörnqvist, 88, slutade sist i finalen, men var ändå nöjd.

– Den internationella juryn hade jag inte en tanke på att få många poäng ifrån, jag såg inte tavlan men mina flickor sa: ”hej, där fick vi nån poäng”. Men jag tog mig ju igenom loppet, jag kom i mål i alla fall, som Vasaloppsåkarna säger, säger han.

När tv-kamerorna slocknat fick han rejält med tröstkyssar av sambon Berit Gullberg som stöttat honom genom hela tävlingen.

– Det ska bli skönt att allt blir normalt igen. Jag tycker du är underbar, Owe, sa hon och gav honom ytterligare en kyss efter att kamerorna slocknat i natt.

Tagit sömntabletter

Och vislegendaren höll med, han har dragits med sömnsvårigheter och tvingats ta sömntabletter för att klara av finalen. Nu stänger han dörren till att vara med i tävlingen igen.

– Nej, det har varit en rolig resa men att sova på hotell är inte min starka sida. Sömnbrist är inte bra och det ska man inte utsätta sig för i onödan. Det här tror jag är ungdomens marknad, om man ska travestera en katt bland hermelinerna så är det kanske en blueskatt bland pophermelinerna, säger han.

Hur trodde du själv att det skulle gå?

– Bortförklaringar är inte min bästa gren, jag trodde ingenting. Jag trodde i första vändan att jag bara skulle vara med och sjunga i Växjö och sedan åka tillbaka hem till Florida, och nu kan jag ju göra det.

Firar födelsedagen med korvfest

Vid midnatt firades han på sin 88:e födelsedag, och utbringade själv ett fyrfaldigt hurra innan han sjöng sin låt på efterfesten. På plats fanns familj, barn, barnbarn och vänner.

– Jag tror det är 10–12 som kommit från London, det var synd att jag inte kunde göra dem gladare, men jag tror att de är nöjda ändå, säger han.

Under söndagen firar de med korv och champagne hemma i Farsta. Och snart lämnar de Sverige för en tid i bostaden i Florida.

– Min syster är här och åker tillbaka till Sarasota om någon vecka och då häktar jag på, säger han.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM