Schlager 2017

PRESENTERAS AV

Kriminalkommissarien: ”Jag är inte förvånad”

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
1 av 3

STOCKHOLM. Spår av misstänkt kokain hittades på Melodifestivalens efterfest.

– Jag hade nog blivit mer förvånad om ni inte hade fått en träff, säger kriminalkommissarie Lennart Karlsson, narkotikapolis i Stockholm.

Kokainservetten gav utslag på Melodifestivalens efterfest.

Kriminalkommissarie Lennart Karlsson, narkotikapolis i Stockholm, bekräftar att samma typ av tester används av svensk polis.

– Vi använder också den här typen av tester, bland flera andra. Den här är indikationstester för att få en reagens på vad som kan finnas. Det bygger på principen att en kemikalie reagerar genom en blå utfällning där man får en träff på kokain.

Han höjer inte på ögonbrynen över att Nöjesbladet kunnat påvisa misstänkt kokain på en av Melodifestivalens efterfester.

– Jag blir absolut inte förvånad. Kokainet är bland de vanligaste drogerna ute i natt- och nöjesliv. Jag hade nog blivit mer förvånad om ni inte hade fått en träff, säger han.

”Högst sannolikt att kokain nyligen förvarats där”

– Men fest och glam och allt det där, det finns en mörk sida som man inte tänker på som vanlig kokainsniffare. Vi ser också att det är en av de droger som har tydligast koppling till problem i de särskilt utsatta områdena, med gängskjutningar och så vidare. Det handlar ofta om kokainförsäljning.

I det här fallet, skulle kokainet ha kunnat ligga på handfatskanten en längre tid?

– Om man har gjort en sån här test så är det högst sannolikt att det ganska nyligen har förvarats kokain där, inte att det är sen flera dagar tillbaka.

Så om hotellet säger att de städar toaletterna varje dag?

– Med tanke på det jag vet om hur pass noggranna Stockholms krogar är med hygien och miljö, att man städar ordentligt och torkar av handfat och annat så är det inte sannolikt att det här skulle ha varit liggande i flera dagar, säger kriminalkommissarie Lennart Karlsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE