Melodifestivalen

PRESENTERAS AV

Doldisen har jobbat med Snoop Dogg – och har Quincy Jones som personlig mentor

Paul Rey hoppas att Melodifestivalen ska leda till genombrott på hemmaplan

Av: 

Torbjörn Ek

MELODIFESTIVALEN

GÖTEBORG. Hans musik har streamats hundra miljoner gånger på Spotify – men Paul Rey är nästan okänd i Sverige.

Nu berättar den Mello-aktuella artisten om låten han spelade in med Snoop Dogg och hur det är att ha Quincy Jones som sin personliga mentor.

– Han hörde min musik och bjöd hem mig till sitt mansion i Bel Air, säger han.

Pauli Jokela, 27, från Lund, förkortade sitt förnamn och gjorde samma sak med mammas efternamn Reyes och fick till artistnamnet Paul Rey.

På lördag debuterar han i Melodifestivalen med låten ”Talking in my sleep”, men hans musik har redan över hundra miljoner streams på Spotify.

– Starten av min karriär började med skivkontrakt i USA direkt och mitt artistnamn låter rätt internationellt så det är ingen som tror att jag är från Sverige, säger han.

– Förhoppningsvis kommer Mello ändra på att folk känner igen mig. Det här är ändå hemmaplan, att etablera mig här är det som har saknats.

Paul Rey har världsstjärnan Quincy Jones som mentor.

Kontrakt med Quincy Jones

Men stöttningen är internationell. Paul Rey har ett skrivet avtal med superproducenten och Polarprisvinnaren Quincy Jones, 86, som sin mentor.

– Det började 2014. Quincy hörde min debutsingel ”Good as hell” innan den släppts och bjöd hem mig till sitt mansion i Bel Air. Vi snackade och spelade musik i tre timmar. Sen skrev vi ett kontrakt så det blev officiellt så nu ses vi varje gång jag är i USA.

Mentorskapet gör att Paul Rey har möjlighet att fråga om råd och hjälp, em allt som har med nöjesindustrin att göra, men också vara med Quincy Jones när han spelar in musik med andra artister.

Paul Reys största hit hittills är låten ”California dreaming”, som släppts i tre versioner. Den mest uppmärksammade är i samarbete med nederländska dj:n Arman Cekin och superstjärnan Snoop Dogg, 48.

– Jag bara ballade ur när jag fick höra hans vers första gången. Mitt management har kontakter i Los Angeles och Snoop tyckte att låten var fet. Det är så det kom till.

Paul Rey hoppas att Melodifestivalen kommer att göra att han blir mer igenkänd i Sverige.

Mindre nöjd med Snoop Dogg-videon

Det resulterade i en musikvideo som kan beskrivas som en färgexplosion där Snoop Dogg ser ut att försöka röka så mycket marijuana som möjligt på tre minuter och 47 sekunder. Hollywood har ändrats till Hollyweed och Snoop Dogg sitter vid ett piano som helt täckts av av marijuanaplantor.

I efterhand är Paul Rey inte helt nöjd med musikvideon.

– Man får inte alltid bestämma, säger han.

– Den faller mig inte i smaken och det ser man i mina andra musikvideon. Den är rolig, men den är inte min artistiska smak, säger han.

Men hur var det att arbeta med Snoop Dogg?

– Det var fantastiskt trevligt. Han är en sjukt trevlig person, mellan tagningarna började vi spela soulmusik och han dansade och hälsade på alla.

PODD Det händer med alla pengar runt Melodifestivalen

I dagens Aftonbladet pratar vi om ekonomin kring Melodifestivalen. Varför är SVT så hemliga med att redovisa kostnaderna och hur påverkar det att skattebetalarna bidrar till tävlingen? Gäster är Mikael Törnwall, reporter på Svenska dagbladet som granskat ekonomin och Tobbe Ek, reporter på Nöjesbladet.

ANNONS

Sista chansen! 25% rabatt på makeup för alla hudtyper från IsaDora

Extern länk från MEDS

Shoppa här!

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE

Så många plus får Mello-låtarna i Göteborg

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen

Paul Rey

Snoop Dogg

Quincy Jones

Marijuana