Melodifestivalen

Tvingades säga upp sig från jobbet – för Mello

Tillsammans med Loulou Lamotte och Dinah Yonas Manna tar Ashley Haynes nu steget från bakgrundskör till rampljuset

Av: 

Torbjörn Ek

MELODIFESTIVALEN

Chefen vägrade ge henne ledigt.

Då sa Ashley Haynes upp sig från jobbet i Washington DC – och flyttade till Sverige för sångkarriären i The Mamas.

– Jag vägrade att missa den här möjligheten, och det var större än mig, jag var tvungen att sluta, säger hon.

De blev nästan lika populära som John Lundvik, 36, under Melodifestivalen 2019, kören The Mamas som hjälpte honom till segern i Sverige och en femteplats i Eurovision song contest.

Men Ashley Haynes, 32, blev tvungen att säga upp sig från sitt jobb på ett callcenter i Washington DC på kuppen.

– Jag fick inte sparken, jag sa upp mig, låt oss bara få det rätt. De vägrade ge mig ledigt för finalen, så jag hade inget val. Jag blev tvungen, jag vägrade att missa den här möjligheten, säger hon.

– Jag jobbade på typ ett callcenter. Inte mitt drömjobb alls, men det var inte ett dåligt jobb, bara inte vad jag verkligen ville i livet, så det var inget svårt beslut.

”Oundvikligt”

Sedan i september bor hon nu heltid i Sverige, med ett arbetsvisum, och satsar helhjärtat på sångkarriären.

– Det här, att få sjunga utomlands har alltid varit en dröm. Och det blev på något sätt oundvikligt efter Mello, att fortsätta sjunga med de här tjejerna. Det här var det ultimata för mig.

Från John Lundviks kör saknas Paris Renita, 54, som valt att lämna gruppen för att satsa på egna projekt, men tillsammans med Loulou Lamotte, 38, och Dinah Yonas Manna, 38, utgör Ashley Haynes nu bandet The Mamas som under december gett egna julkonserter och i februari tävlar i Melodifestivalen med låten ”Move”.

Efter Idol: ”En andra chans”

Loulou Lamotte tävlade i ”Idol” 2008, och medverkade i ”Biggest loser VIP” 2017. Hemma i Malmö har hon hela tiden fortsatt som sångerska och artist, men med The Mamas är hon tillbaka i rampljuset på riktigt.

– Jag hade faktiskt inte tänkt mig att jag skulle gå med i ett tjejband när jag var nästan 40. Det blev en överraskning, men en bra sådan. Jag har inte jagat det, men det är väldigt gött att vara här. Det är en andra chans, säger hon.

Bandkollegan Dinah Yonas Manna fyller i:

– Det är som en dröm som vi inte visste om att vi hade. Och nu har det hänt så mycket kul med det här året. Vi har singel ute vi har egna julkonserter, Mello, vi har fått sjunga ett antal gånger för kungen, det är nästan ”tjena, vi ses igen, du borde känna igen oss nu”. När man stannar upp och tänker på vad vi har gjort så känns det sjukt men i stunden så bara kör man, säger hon.

ANNONS

Se ditt kreditscore, din budget och mycket mer. Gör en kreditkoll på dig själv - helt gratis. Se din kreditkoll direkt

Extern länk från MinKreditkoll

Kolla här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Fick inte ledigt för Mellon – sa upp sig från jobbet

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen

The Mamas

Loulou Lamotte

John Lundvik

Washington DC

Eurovision song contest

Idol