Melodifestivalen

PRESENTERAS AV

Källor: Danny Saucedo tävlar i Mello 2021

Ingår i SVT:s drömuppställning – ”Han ska ha själv ha tagit kontakt”

Av: 

Torbjörn Ek

MELODIFESTIVALEN

Det är nöjesbranschens hetaste samtalsämne just nu: En duell mellan Danny Saucedo och Eric Saade i Melodifestivalen 2021.

Lägg till Anton Ewald och SVT får en triss i forna flickidoler som gör comeback i tävlingen.

– Det känns otroligt, men det verkar stämma. Jag har hört det från flera håll, säger en branschkälla.

Enligt källor gör Danny Saucedo comeback i Melodifestivalen, 2021.
Enligt källor gör Danny Saucedo comeback i Melodifestivalen, 2021.

Han har blivit en av Sveriges största och mest folkkära artister som drar utsålda hus till varje show. Nu berättar flera av varandra oberoende källor att Danny Saucedo, 34, kan bli ett av SVT:s stora dragplåster i Melodifestivalen nästa år.

– Han ska själv ha tagit kontakt med Christer Björkman och sagt att han har en låt som han vill tävla med, säger en vanligen välunderrättad källa.

Duell

Två gånger har Danny Saucedo snuvats på segern i Melodifestivalen. 2011 kom han tvåa med ”In the club” efter Eric Saades ”Popular” och året därpå var det Loreen och ”Euphoria” som knep guldet före Dannys ”Amazing”. Dessutom kom han trea med gruppen EMD 2009. Som Aftonbladet tidigare avslöjat är även Eric Saade, 30, högaktuell för tävlingen nästa år och den eventuella duellen mellan Saucedo och Saade har under de senaste veckorna blivit nöjesbranschens hetaste samtalsämne.

– Det här är precis det som Björkman vill ha sitt sista år, säger en person nära Melodifestivalens redaktion.

Danny Saucedo och Eric Saade möttes i Melodifestivalen 2011, när Saade vann med låten ”Popular”.

Christer Björkman har sedan flera år varit tydlig med att Melodifestivalen 2021 blir hans sista år på SVT. Arbetsuppgiften som tävlingsproducent med ansvar för de tävlande bidragen har redan tagits över av efterträdaren Karin Gunnarsson, medan Björkmans nya titel är senior producent. Men Björkman är ändå ansvarig för kontakten med några av de artister som ska tävla nästa år.

– Som Eric Saade till exempel. De har en uppbyggd kontakt och ett förtroende, därför är Björkman helt avgörande för att få till det här, säger en källa.

Comeback för Ewald

Enligt flera källor är även Anton Ewald, 27, klar för Melodifestivalen nästa år. Ewald gjorde succé i Melodifestivalen med ”Begging” 2013 och tog sig också direkt till final året därpå med låten ”Natural”. Om uppgifterna stämmer skulle det innebära comeback i tävlingen för tre forna flickidoler.

– Det är en drömuppställning, nästan för bra för att vara sant. Det känns otroligt, men det verkar stämma. Jag har hört det från flera håll, säger en källa i musikbranschen.

Anton Ewald kan göra comeback 2021. Han gick till final både 2013 och 2014.

ANNONS

Skicka en vacker bukett till mamma på mors dag – tips på lyxiga gåvor hittar du hos Interflora!

Extern länk från Interflora

Beställ nu

Publisert:

LÄS VIDARE

MARKUS LARSSON: Remix av ett sammanbrott och ett suget kvart i tre-ragg

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen

Danny Saucedo

Anton Ewald

Eric Saade

Christer Björkman

Karin Gunnarsson