Mejla

Markus Larsson

Repetitionerna i Ö-vik är så kassa att de inte går att bedöma

MELODIFESTIVALEN

ÖRNSKÖLDSVIK. Det mesta under torsdagens repetitioner är så risigt att numren inte går att bedöma.

Nej, tyvärr.

Rolandz och Mariette är överlägsna i Örnsköldsvik.

Rolandz?

Jajamän.

Till skillnad från majoriteten av alla andra som tävlar på lördag bygger Robert Gustafssons dansbandsorkester på en tydlig idé.

De flesta av deltagarna i Örnsköldsvik kan inte ens stava till idé. De kommer bara till bokstaven ”i”, sedan tar den kreativa bensinen slut.

Redan innan Rolandz börjar låter det som om de har fulfest i kulisserna. Sedan flyttar samma partaj upp på scenen.

Det ser ut som om någon har rullat medlemmarna i glitter och fjädrar. Om rymdhjälten Kenny Starfighter sadlat om till värmländsk dansbandssångare skulle han se ut som Gustafssons vardagshjälte från ”Torsk på Tallinn”, antihunken Roland.

Bidraget med Rolandz, en kramgo buggbonanza vid namn ”Fuldans”, handlar om den låghalta boogie woogiebruden Anette som bland annat spottar snus och dricker öl.

Nivån, ändå.

Att lyssna och titta på Rolandz är som att ta på sig en löstmustasch och lustig hatt. Men till skillnad från många andra lösmustascher i tävlingen, ingen nämnd och ingen glömd, är numret och låten ”Fuldans” i alla fall välgjord.

Mariette är undantaget

Låten överträffar kanske inte tidigare storverk med Rolandz som ”Jajamän” och ”Full igen i jul”. Å andra sidan är konkurrensen inte direkt mördande i ”Foppas” hemstad.

När Gustafsson flaxar med vaderna – en liten detalj som är värd fem plus – säger han mer än resten av bidragen lyckas göra med ljus, ljud, text, koreografer och toner.

Med undantag av Mariette, förstås.

Poängen med att hon får uppträda på en pyramid är under torsdagens repetitioner högst oklar. Men hon måste väl stå någonstans. Sämre idéer har gått till final förut.

Men när hon börjar sjunga är det inte en lycklig amatör som yrar runt på liten yta. Det är ungefär som att en stor marshall med annorlunda frisyr självantänder på scenen och bombarderar tv-kamerorna med värme.

Resten är ett långt och utdraget elände. Vissa av deltagarna gör så andefattiga repetitioner att man inte ens kan skriva om dem. Nej, det går inte. Det är orättvist för alla inblandade.

Kom igen nu. Hallå? Vakna.

Får det vara så här risigt? Är det ens lagligt?

ANNONS

Shoppa kläder, skor & inredning hos Ellos – nu med upp till 50% rabatt i outlet.

Extern länk från Ellos

Shoppa här!

Av: 

Markus Larsson

Publisert:

LÄS VIDARE

Så bra är bidragen i Mello-deltävling 4

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen

Felix Sandman

Rolandz

Mariette Hansson

Dansband