Spelbolagets attack på Samir & Viktor: ”Dum och dummare”

Hånet på Betfairs sajt: ”Mänskliga faktorn”

avTorbjörn Ek

Samir & Viktor hånas på spelbolagets sajt.

Istället för duons namn listas de som ”Dum och Dummare”.

– Jag känner att då kanske de får ut nånting av sina liv där de känner ”wow här får vi trycka ner några människor”, säger Viktor Frisk.

1 av 4
Samir & Viktors namn ersattes med ”Dumb and Dumber” på spelbolagets sajt

Spelsajten Betfair listar deltagarna i Melodifestivalen 2018 och vilka odds de ges för att vinna tävlingen.

Men där alla andra artister namngetts saknas Samir & Viktor i listan. I stället kallar spelbolaget dem för Dum and Dumber, engelska för dum och dummare, något som uppmärksammades av sajten ESCtips.com på twitter.

Nöjesbladet når Viktor Frisk över telefon. Han slår först ifrån sig spelbolagets påhopp.

– Jag tar allt sånt här med en klackspark, det är inte första året vi är med, jag bryr mig faktiskt inte. Vi vet att vi är där för att göra show, vi är inte där för att vi tror att vi kan sjunga fantastiskt, sen vad folk tycker om oss, det skiter jag fullständigt i.

”Trycker ner”

Men vad tänker du kring att någon på Betfair skrivit upp alla deltagare i Melodifestivalen och när de kommit till er valt att skriva ”Dum och Dummare” i stället?

– Jag känner att då kanske de får ut nånting av sina liv där de känner ”wow här får vi trycka ner några människor”, vi som inte ens bryr oss.

Även artisten Olivia Eliasson har fått ett felaktigt namn i Betfairs lista. Där kallas hon oförklarligt för Olivia Huxtable, som möjligen skulle kunna vara en felbenämning på en av karaktärerna från tv-serien ”Cosby”.

”Dumb and Dumber” är en film från 1994 med Jim Carrey och Jeff Daniels i huvudrollerna.

”Mänskliga faktorn”

Nöjesbladet har sökt ansvariga på Betfair för att få svar om haveriet som lett till att spelbolaget valt att håna den svenska duon på sin sajt. Efter Nöjesbladets kontakt ändras de felaktiga namnen på spelbolagets sajt.

– Det här är ett olyckligt fall av den mänskliga faktorn. Vi hämtar listor med deltagare till tävlingarna från ett flertal ansedda källor som användes i befintligt skick. Så fort felet upptäcktes korrigerades det omedelbart, säger Betfairs Nordenchef Josh Powell.

– Vi menade aldrig att förolämpa Samir & Viktor och önskar dem, såväl som resterande deltagare, all lycka i Melodifestivalen. Vi undersöker dessutom händelsen för att försäkra att något liknande inte upprepas, säger han.

Se vilka som vunnit melodifestivalen flest gånger 00:56
ARTIKELN HANDLAR OM