Melodifestivalen

PRESENTERAS AV

Liamoos kritik mot SVT: ”Tråkigt att det var just jag”

Slarvades bort • Tar in dansare till finalen • Flickvännen kommer

Han vann sin deltävling – men slarvades bort av SVT.

I stället framstod John Lundvik som den stora vinnaren när han håvade in 12-poängare efter en andra röstningsomgång.

– Jag hade också gärna gått ner till min familj, säger Liamoo inför Mello-finalen.

Liamoos namn ropades upp och han fick blommor. ”Bluffin” var den låt som fick flest röster i Melodifestivalens andra deltävling.

Men sen hamnade fokus på en poängutdelning där John Lundvik fick de flesta 12-poängarna från åldersgrupperna efter en andra röstningsomgång.

– Jag undrar hur det hade sett ut om jag hade fått vara med i den grejen och få poäng. Men att jag fick flest röster är det bästa som har hänt mig. Jag uppskattar det och är så nöjd.

”Att jag fick flest röster är det bästa som har hänt mig”. Liamoo vann sin deltävling, men segern slarvades bort av SVT.
”Att jag fick flest röster är det bästa som har hänt mig”. Liamoo vann sin deltävling, men segern slarvades bort av SVT.

SVT ändrade upplägget efter Liamoos deltävling

Efter att upplägget kritiserats gjorde SVT om sändningarna till de nästföljande veckorna. Anders Bagge och Klara Hammarström som också vann sina respektive deltävlingar fick ett helt annat fokus.

– Ja, de fick ju lite winners walk, efter mig. Det kändes som att jag var... Jag vet inte hur jag ska säga det, jag vill inte att folk där hemma ska tro att jag är asdryg, säger Liamoo.

– Men det var tråkigt att det var just jag som fick den korta tiden. Jag hade också gärna gått ner till min familj.

Liamoo gick direkt till final i deltävling 2 i Melodifestivalen 2022. 
Liamoo gick direkt till final i deltävling 2 i Melodifestivalen 2022.

Ändrar showen – efter kritik

Han kommer till intervjun direkt efter en repetition. Till finalen har Liamoo bestämt sig för att vässa scenshowen, med fyra dansare där han i deltävlingen var ensam.

– Jag har läst mycket och lyssnar på vad Sverige säger, att det var nånting, pricken över i:et som inte är där. Så det är det vi håller på att lösa just nu.

I höstas blev Liamoo pappa och till helgen kommer båda flickvännen Caroline och dottern vara på plats i Stockholm.

Det är första gången du säger hennes namn till mig, är det okej att jag skriver det?

– Ja, gör det. Jag har aldrig gömt henne. Men hon jobbar i vården och tar hand om människor. Då är det kanske inte superkul med ”Ah, du är tillsammans med honom”, för där ska ju fokus ligga på dem. Hon har ju inte valt att synas så som jag gjort med mitt yrke.

Liamoo inför Melodifestivalens final.
Liamoo inför Melodifestivalens final.

Tar med flickvännen på festen

Liamoo säger dessutom att han hoppas få med sig flickvännen till Melodifestivalens efterfest, en av Sveriges kanske mest välbevakade nöjeshändelser.

– Hon kommer komma.

Han ler stort när han säger det.

– Ja. Det är första gången i så fall. Sen vet vi inte om saker ändras på vägen hit. Vi har ändå ett barn liksom. Det blir första gången vi kommer hänga på ett ställe där det finns fotografer och... Tobbe Ek... Men det känns nice, jag känner att hon ska få se lite vad vi sysslar med.

Publisert:

LÄS VIDARE