Melodifestivalen

PRESENTERAS AV

SVT:s coronabesked om Melodifestivalen

Mello genomförs om inte Folkhälsomyndigheten avråder – Frida Öhrn: ”Superläskigt”

ESKILSTUNA. SVT ger besked om coronaviruset.

Melodifestivalen kommer att genomföras om inte Folkhälsomyndigheten kommer med andra direktiv.

– Hela den grejen är superläskig så klart, säger Frida Öhrn.

SVT fattade på torsdagen beslut om att informera Melodifestivalens artister, produktionspersonal och närvarande press om hur man tänker kring smittan som sprids över världen.

”Vi kommer genomföra Melodifestivalen om inte Folkhälsomyndigheten kommer med andra direktiv”, skriver Melodifestivalens pressansvariga i ett utskick.

Frida Öhrn: ”Jag följer vad som händer i världen och i Europa”.
Frida Öhrn: ”Jag följer vad som händer i världen och i Europa”.

”Vill informera alla på plats”

När Aftonbladet pratar med artisterna under torsdagens presskonferens har de ännu inte nåtts av den information som SVT skickat ut.

– Ingenting till oss ännu, men hela den grejen är superläskig så klart. Den känns ju långt ifrån men jag följer vad som händer i världen och i Europa, säger Frida Öhrn, 41, och tillägger:

– Jag känner mig inte rädd, jag känner mig ganska lugn.

Enligt Melodifestivalens projektledare Anette Helenius skickades informationen ut precis före artisternas presskonferens.

– Så jag är inte säker på att de har hunnit få informationen än. Men jag hoppas att alla nås av den här upplysningen som vi har gått ut med, säger hon.

Melodifestivalens projektledare Anette Helenius
Melodifestivalens projektledare Anette Helenius

Varför gick ni ut med den här informationen nu?

– Därför att vi kände att det faktiskt var läge för information och upplysning till vår personal och medverkande. Det är på initiativ av våra bolag, att man från företaget vill informera oss som är på plats.

”Följer utvecklingen”

Kan det hända att Melodifestivalen ställs in?

– Jag vet faktiskt inte. Jag tycker inte att det finns anledning till oro alls. Vi följer utvecklingen dagligen och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och om man lyssnar på dem så finns det inget hot eller nån fara för kommande vecka.

Malou Prytz, 16, håller sig informerad om coronaviruset i sociala medier, men när hon står bakom scenen på Melodifestivalen känner hon inte att det finns tid att oroa sig.

– Nej, det finns nog inte tid till att göra det. Man kommer in i en bubbla, att man ska köra sitt nummer, så det har man inte tid med, säger hon.

Paul Rey om sjukdomsläget bakom scenen: ”Vi har mycket alkogel”
Paul Rey om sjukdomsläget bakom scenen: ”Vi har mycket alkogel”

Uppmanar till självkarantän

Paul Rey, 27, berättar att Melodifestivalens produktion gett allmänna råd om sjukdomar, men inget specifikt om just coronaviruset.

– Inte just med corona, men med influensa och förkylningar. Vi har mycket alkogel och så, så det känns lugnt, det är inte många som är sjuka nu men jag hörde att det var en vecka med många förkylda, säger han.

Melodifestivalens projektledare uppmanar framför allt till eget ansvar inför Andra chansen-sändningen och nästa veckas final.

– Vi är en jätteorganisation vet man då att man har besökt något högriskområdena, där det finns risk för spridning, att man faktiskt tar ett eget ansvar till självkarantän, säger Anette Helenius.


PODD Därför skapar coronaviruset panik

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om paniken kring coronaviruset och hur man kan hantera sin rädsla för att smittas av coronaviruset. Gäster är Martin Schori och Kata Nylén.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE