Jessica Anderssons sjukdomspärs på scenen

1 av 2
MELODIFESTIVALEN

MALMÖ. Van veteran – men inför kvällens sändning spökade mycket för Jessica Andersson.

Med bara timmar kvar kastades en ny dansare in i numret efter att en ordinarie dansare blivit sjuk.

– Jag vill inte bli smittad, sa Jessica Andersson.

Jessica Andersson är van veteran.

Men sjukdom i lägret skapade kaos inför framförandet av ”Party voice” i kväll.

Jessica Andersson förberedde sin show utan dansaren Åsa Engman, 43, som drabbats av influensa och isolerats på sitt hotellrum. Ända tills i dag repeterade hon en kvinna kort, med endast tre av sina fyra dansare.

– Jag känner ju Åsa och hon kommer göra allt hon kan för att kunna vara med. Men nu har vi gjort det med tre dansare och vet att det fungerar. Men det känns ju hemskt att hon åkt ner till Malmö och ligger sjuk på ett hotellrum, sa hon i går.

Däckades själv av influensan

Men i dag gjorde teamet helt om. Med bara timmar kvar till den tv-sända deltävlingen kastade man in dansaren Felicia Maurice akut. Hon dansar i Jessica Anderssons konkurrent Monchos nummer strax innan. Om klädbytet överhuvudtaget går att genomföra testades under genrepet.

I förra veckan låg hon själv däckad i influensa och går fortfarande på penicillin. De senaste dagarna har hållits borta från Åsa Engman.

– Jag har inte pratat med henne själv men har hört att hon är ganska utslagen. Men jag vill ju inte bli smittad såklart, säger hon.

”Måste vinna”

Under veckans repetitioner har hon också kämpat med att få till rösten, andningen och dansen. Under kvällens direktsändning framförde hon ”Party voice” enligt krisplanen, med fyra dansare och hoppas på seger.

– Just nu känns det jätteviktigt men jag måste också tänka på för att behålla rätt fokus. Sen när man vet resultatet kan man slappna av. Men nu, i huvudet är jag i final, säger hon till Nöjesbladet.

Här är kritiserade mello-programledarna 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM