Edward Blom om nervpärsen i Mellon: ”Klump i magen”

Bad på scenen – ändrar i numret in i det sista

1 av 3
MELODIFESTIVALEN

KARLSTAD. Melodifestivalen blir något nytt och stort för Edward Blom.

Inför lördagens show för miljonpublik dallrar nerverna rejält.

– Jag vaknade under natten med en klump i magen, säger han.

Edward Blom, 47, är främst gastronom och skribent.

Men under året har han gjort debut som artist och på lördag står han på Melodifestivalens scen i Karlstad inför miljonpublik.

Inför hans medverkan har sömnproblemen varit påtagliga.

– Jag har ju barn hemma så man får aldrig sova tillräckligt, man väcks hela tiden av de små.

Sömnproblemen håller i sig på plats i Karlstad, och nerverna dallrar påtagligt under onsdagens rep.

– Jag vaknade till under natten med en klump av nervositet i magen i natt. Den tog några timmar att lösa upp. Det är skitnervöst. När jag sjöng hos Moraeus kändes det bara som en kul grej, då var jag inte ett dyft nervös. Jag hade hoppats att det skulle vara så här också men det är stort och laddat. Man springer mellan här och där och spänns upp i media.

Knepen: Bön och meditation

I ”Livet på en pinne” sjunger han om att ”äta och dricka gott och njuta av glädjestunderna i tillvaron”. Det är en kuplettartad sång som framförs med en dansade jätteost, hummer, tårta och vindruvsklase och fyra dansande drinkbord. In i det sista skruvas det och ändras på hans nummer. Under onsdagen tvingades teamet göra justeringar för att de avancerade dansstegen inte kunde göras i de spektakulära scenkläderna. Ett hjulningsparti blev omöjlig i jordgubbstårtans dräkt. Och inför torsdagens rep bad han en bön på scenen men var sedan påtagligt nervös.

– Jag hoppas att jag kommer kunna sova ordentligt i natt.

Till sin hjälp har han ett batteri av avslappningsmetoder.

– I natt lyssnade jag på något tramsigt sömnprogram men det var inte så effektivt. Jag går promenader, mediterar och ber. Och sover så länge jag kan, om jag klarar av att sova.

”Vi har en del kontakt”

I morgon kommer dock hustrun Gunilla, 46, och de båda barnen Wilhelmina och Melchior till Karlstad för att stötta honom.

– De kommer till fredag kväll och kommer sitta på plats i arenan, vi har haft en del kontakt eftersom hjulaxeln på vår dubbelbarnvagn gick sönder bara tre dagar innan jag åkte hit så vi åkte och köpte en ny, men när vi fick upp den fanns ingen broms. Vi kan inte köra utan broms, så ska man ta upp mjölkflaskan och vagnen rullar ner i havet eller Klarälven. Nej det vore inte roligt.

Det här visste du inte om Edward Blom 00:23
ARTIKELN HANDLAR OM