Melodifestivalen

PRESENTERAS AV

Pernilla Wahlgrens tabbe: sabotage mot Benjamin Ingrosso

Christer Björkman: ”Förväntar oss att Benjamin tar upp detta med sin mamma”

Av: 

Andreas Hansson

MELODIFESTIVALEN

GÖTEBORG. Mamma Pernilla Wahlgrens hyllning blev ett sabotage.

Hon publicerade en snutt av Benjamin Ingrossos bidrag i Melodifestivalen och bröt mot SVT:s regler.

”Vi förväntar oss att Benjamin tar upp detta med sin mamma omgående och rättar upp situationen”, skriver Christer Björkman i ett mejl.

SVT:s regler är tydliga:

”Tävlingsbidrag som placerat sig på plats 2-1 i deltävling får göras tillgängligt för allmänheten från och med att sändningen av den fjärde deltävlingen avslutats.”

Trots det publicerade Pernilla Wahlgren för tre dagar sedan ett klipp ur sonen Benjamin Ingrossos bidrag från förra deltävlingen, en låt som gick vidare till final i Friends arena.

Klippet är uppenbart menat som en hyllning från mor till son, men är ändå ett regelbrott och har visats över 91 200 gånger.

”Får inte tag i Benjamin”

När Nöjesbladet uppmärksammar SVT på publiceringen understryker tävlingsproducenten Christer Björkman att regeln finns för att skapa så rättvisa förutsättningar mellan de första och sista spelade finalbidragen som möjligt.

”Vi förstår att det fina syftet krockar hårt med den tid vi lever i när allt ska finnas tillgängligt jämt och överallt MEN vi tänker faktiskt försöka fortsätta kämpa för att den här regeln följs av våra tävlande artister, deras skivbolag och upphovspersoner och andra som de ska ha koll på”, skriver han i ett mejl.

Han fortsätter:

”Frågan kokar ner till om man med detta ska anses behöva ha kontroll på sina föräldrars beteende på sociala medier, helst skulle vi vilja det men förstår att det inte alltid går och kan bara vädja till de tävlande att prata med sina föräldrar om att respektera reglerna för den tävling deras barn valt att ställa upp i.  Vi förväntar oss att Benjamin tar upp detta med sin mamma omgående och rättar upp situationen.”

”Är sen till ett möte”

Under fredagsförmiddagen når Nöjesbladet Pernilla Wahlgren över telefon och frågar om publiceringen.

– Jag är sen till ett möte, du får ringa senare, säger hon.

Sedan dess har hon inte gått att nå varken på telefon eller sms, men klippet har raderats.

Christer Björkman menar att publiceringen inte kommer att skada Benjamin Ingrossos medverkan i tävlingen.

”Då skulden i det här fallet inte ligger på upphovspersoner, skivbolag eller artist och av respekt för alla de tittare som valt att rösta fram bidraget direkt till final, har vi därför inte för avsikt att lyfta bidraget ur tävlingen”, skriver han.

ANNONS

Ellos erbjuder upp till 30% rabatt på flera välkända varumärken

Extern länk från Ellos SE

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Benjamins succé – började som Mowgli

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen

Benjamin Ingrosso

Pernilla Wahlgren