Jessica Anderssons kärlekslängtan: ”Bebis vore ett mirakel”

Kämpar mot influensan för att få visa upp sin lycka i Melodifestivalen

avTorbjörn Ek

MELODIFESTIVALEN

MALMÖ. Kärleken har ändrat allt för Jessica Andersson.

Nu vill hon visa upp sin glädje i Melodifestivalen – och letar samtidigt hus med sambon Johan Malm.

– Blir det bebis också så är det bara ett jädra mirakel, säger hon.

Jessica Andersson, 44, har legat däckad i influensa men hoppas att penicillinet ska hålla henne på benen lördag.

– Jag hade så höga planer inför den här Melodifestivalen. Jag skulle ladda hälsosamt och träna. Så blev jag däckad i den här influensan, så det har inte alls varit den uppladdning som jag hade önskat. Men det går åt rätt håll i alla fall. Jag mår jättemycket bättre nu än vad jag gjorde för en vecka sen, säger hon.

För i Melodifestivalen vill Jessica att nya låten ”Party voice” ska visa hela svenska folket hur bra hon mår.

– Det blir att man väljer låtar utifrån var man är i livet på nåt sätt, säger hon.

– När jag gjorde ”I did it for love” 2010 var det en ganska tung period för mig, jag hade precis släppt min självbiografiska bok och låten blev en förlängning av den. Sen gick jag igenom massa saker under ett par år och så kom ”Can’t hurt me know” 2015 som verkligen reflekterade hur jag kände då. Sen efter det har jag ju bara mått så bra.

Blivit sambo – och letar hus

Så om båda de låtarna var under tyngre perioder, var kommer glädjen från nu då?

– Jag hade den extrema turen att träffa en människa som jag fortfarande efter två år är nyförälskad i. Han har verkligen förändrat mitt liv. Hans syn på livet, att våga kasta sig ut på okänd mark har smittat av sig på mig och han är väldigt delaktig i att det blev just den här låten.

Kärleken är Johan Malm, 33, krögare från Göteborg som givetvis kommer till Malmö för att stötta Jessica i helgen. På hemmaplan har paret nyligen blivit sambo.

– Han har kvar sin lägenhet i Göteborg också så det är väldigt lyxigt. Vi bor i Trollhättan och har en övernattningslägenhet i Göteborg. Men vi letar hus närmare Göteborg för hans skull. Han är ju krögare och jag är lite mer flexibel och kan utgå varifrån som helst.

Ingen kontakt med Fame-kollegan Magnus Bäcklund

Jessica Andersson har sedan tidigare sonen Liam, 15, men hoppas på att få tillökning i familjen.

– Det vill vi ju, jag vill verkligen det, och kan väl misströsta lite över att uppnått den ålder jag är i nu, när jag väl träffade Johan. Men så är det ju. Om det skulle bli så är det fantastiskt och blir det inte så... Men det förändrar inget oss emellan vi vill vara tillsammans resten av livet som det känns. Blir det bebis också så är det bara ett jädra mirakel.

Det är 15 år sen ni vann Melodifestivalen med Fame och ”Give me your love”. Har du nån kontakt med Magnus Bäcklund?

– Nej, det har jag faktiskt inte. Jag har inte pratat med honom på ett ganska bra tag. Det är lite konstigt att det inte kommit in några förfrågningar på Fame eftersom det är 15 år sen. Folk tänker nog inte så, men för mig är det en milstolpe så klart.

De här tävlar i tredje delfinalen i Melodifestivalen 2018 00:41
ARTIKELN HANDLAR OM