Melodifestivalen

PRESENTERAS AV

Svenska folkets dom: Hen vinner Melodifestivalen

Aftonbladet/Inizio: Blir Sveriges bidrag i Eurovision

Av: 

Linn Elmervik

Andreas Hansson

MELODIFESTIVALEN

SOLNA. Svenska folket har sagt sitt.

Aftonbladets och Inizios undersökning visar redan nu vem som tar hem Melodifestivalen 2018.

– Jag vågar inte tänka på mina chanser, säger John Lundvik.

Nykomlingen John Lundvik, 35, vinner Melodifestivalen 2018.

Åtminstone om man får tro de 3 042 svenskar som sagt sitt i Aftonbladets och Inizios undersökning.

57 procent av de tillfrågade har hört en eller flera av bidragen i årets tävling. 15 procent av dem vill att John Lundvik vinner med bidraget ”My turn”.

Blir jämnt i toppen

– Jag vågar inte tänka på mina chanser. Jag är verkligen en underdog i det här sammanhanget. I Karlstad var jag helt under radarn. Ingen bettingsajt trodde att det här var möjligt. Sedan var det publikrep och då vände det, för publiken tyckte att jag skötte mig, säger han.

Finallisterna i Melodifestivalen 2018.

Men det blir en jämn kamp i toppen. Tätt i hasorna har Lundvik Felix Sandman, 19, och Mariette, 35. Båda får 14 procent av rösterna i Aftonbladets och Inizios undersökning.

– Det är jättemånga duktiga artister med och det kan gå hur som helst men jag siktar högt och det är klart att jag vill vinna, säger Mariette, som tävlar för tredje gången.

Benjamin i topp hos oddmakarna

Sämst till ligger Renaida, Samir & Viktor och Margaret som alla tre har stöd av två procent vardera, som hoppas att de ska representera Sverige i Lissabon i maj.

Undersökningen skiljer sig från utfallet hos de stora oddsbolagen. Hos Unibet, Betsson och Svenska spel är Benjamin Ingrosso fortfarande storfavorit.

– Det hade känts asfett, en enorm glädje att få vinna Melodifestivalen. Det är en vinst i sig att stå här och att folk har uppskattat min musik och mitt nummer, nu vill jag bara göra det här för resten av mitt liv ännu mer, säger Benjamin.

Om undersökningen

Undersökningen är gjord av Inizio på uppdrag av Aftonbladet inom ramen för Schibsted/Inizios opinionspanel som speglar svenska folket. Målgruppen är allmänheten 16 år och äldre som har hört alla eller en del av bidragen till Melodifestivalen 2018.

Undersökningen omfattar 1181 intervjuer under perioden 27 februari – 2 mars, 2018 och är genomförd som en webbundersökning.

Urvalet är pre-stratifierat och vägt på ålder, kön, region och parti i föregående val.

Gå med i vår opinionspanel du också

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill.

Klicka på länken för att anmäla dig.

ANNONS

Ellos Badkläder! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Ellos

Shoppa här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Melodifestivalen

/

Melodifestivalen

LÄS VIDARE

Så bra är alla låtarna i Melodifestival-finalen – Markus Larssons betyg

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen

John Lundvik