Schlager 2017

PRESENTERAS AV

SVT-personal gripen – misstänkt för narkotikabrott

Handfängslades på Melodifestivalens efterfest

avAndreas Hansson, Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

SOLNA. Två personer greps för narkotikabrott på SVT:s fest för Melodifestivalen.

En av dem är en person ur kanalens egen produktion.

– Hoppas vi kan lösa det här för det kan förstöra min karriär, sa den SVT-anställda till vakterna vid gripandet.

Två personer har gripits misstänkta för narkotikabrott under Melodifestivalens efterfest på Friends arena, tidigt på söndagsmorgonen.

En av personerna ingår i teamet kring Melodifestivalen och har även arbetat med flera tidigare SVT-produktioner.

– Hoppas vi kan lösa det här för det kan förstöra min karriär, sa den SVT-anställda till vakterna vid gripandet.

Båda personerna greps av ordningsvakter, strax innan barerna stängde på Melodifestivalens efterfest vid 04:30. De fördes avsides, ska ha visiterats och handfängslades inför ögonen på Nöjesbladets fotograf.

Fördes ut bakvägen

Tjugo minuter senare fördes de ut från festlokalen via en bakväg. Vakthavande befäl vid Solnapolisen bekräftar att två personer har gripits på Melodifestivalens efterfest misstänkta för narkotikabrott.

Enligt Martin Holm, stationsbefäl vid Solnapolisen, visade båda personerna tydliga tecken på drogpåverkan och tvingades lämna urinprov. Båda personerna släpptes sedan fria, vid 06-tiden på söndagsmorgonen. Misstankarna kvarstod då.

Nöjesbladet har tidigare rapporterat om misstänkta droger på Melodifestivalens efterfester under årets sex veckor långa turné.

När Nöjesbladet sökte igenom en av toaletterna på efterfesten till Andra chansen i Linköping förra veckan upptäcktes misstänkta spår av kokain.

”Vi har nolltolerans”

– Droger kan vi inte tolerera, sa SVT:s projektledare Anette Helenius då.

På Nöjesbladets fråga om vad SVT gör för att förebygga bruket av droger i Melodifestivalen svarade projektledaren:

– Det vi gör är att vi går ut inför turnén och talar om vad vår policy är via personalhandboken, via utskick till skivbolagen och till vår personal. Vi informerar om att vi har nolltolerans mot droger.

Nöjesbladet sökte upprepade gånger en kommentar från ansvariga på SVT via Melodifestivalens pressansvariga Lili Assefa, från klockan 05. Vid 07:20 ringde SVT:s presschef Camilla Hagert upp Nöjesbladet.

– Det stämmer som Anette Helenius tidigare sagt att vi har nolltolerans vad gäller droger på SVT, men vi har ännu inte fått någon information om vad som hänt vid festen. Blir det en rättslig process kommer vi rätta oss efter det och vad det blir.

Hur ser ni på att två personer, varav en anställd av er, ens misstänks för narkotikabrott på Melodifestivalens efterfest?

– Det är jättetråkigt eftersom SVT har en väldigt tydlig policy kring droger och vad som gäller.

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM