PRESENTERAS AV

Robin grattades av flickvännen efter segern: ”Jag är så chockad”

avAndreas Hansson, Torbjörn Ek

1 av 15

SOLNA. Segern tog Robin Bengtsson på sängen – och drog igång en stark nervositet. Mitt i nervkaoset grattades han av flickvännen Jennie Salte.

– Det här är inte vad jag väntat mig, jag är i chock, säger han.

Robin Bengtsson, 26, tog hem segern i Melodifestivalen 2017.

Men resultatet kom som en chock för honom. Innan tävlingen hade han svårt att se sig som vinnare.

– Men det är så himla många bra låtar så jag förstår om folk har svårt att bestämma sig, jag tror det kommer bli riktigt jämnt.

Och det var först efter att de internationella jurygrupperna lämnat sina poäng som han förstod att han hade segervittring. Då sattes hans nerver i gungning – rejält.

– Först var det superlugnt, vi var supernöjda med vad vi hade gjort och kände att hur det än går har vi haft superkul. Efter juryrösterna tändes en slags gnista att jag skulle vinna. Någon räknade att jag redan hade vunnit men jag hade ingen koll på hur många poäng som var kvar.

Men även när resultatet kommit hade han svårt att förstå vad som hänt.

– Det var så sjukt pirrigt att vänta på resultatet. Det var inte förrän någon sekund efter att de hade ropat ut mitt namn som jag fattade att jag hade vunnit, jag bara skrek. Så tog någon tag i mig och jag skulle upp på scenen. Det här är inte vad jag väntat mig, jag är i chock. Det är helt galet att jag ska representera Sverige i Eurovision, säger han.

Han har känt sig lugn tidigare – den riktiga nervositeten slog till först när han insåg att det är han som åker till Ukraina i maj.

– Jag har inte varit nervös på hela veckan, jag blev nervös nu när jag vann, säger han.

Vissa tittare har varit kritiska mot juryns makt, vad tycker du?

– Förra året var juryn till min nackdel och i år till min fördel, jag är jättetacksam, men jag känner inte att jag har någon befogenhet att tycka till om det.

Efter segern var det genast dags för presskonferens, men han hann med en snabb kärlekshälsning med flickvännen Jennie Salte på väg till presskonferensen i andra änden av Friends arena.

– Jag mötte henne hon satt precis vid gången upp så jag hann prata med henne, säger han.

På nattens efterfest kysstes de sedan innerligt för att fira segern.

– Jag kommer inte ha någon röst imorgon. Så är det bara, säger Jennie Salte.

ARTIKELN HANDLAR OM