"Måns - vår tids Elvis Presley"

1 av 3
Måns, eller var det Elvis? Foto: AP
NÖJE

På aftonbladet.se:s forum rasar läsarna efter att inte ha kommit fram när de ringt in för att rösta. Men jublande röster hörs i mängden. Signaturen FruFortuna utser Måns till vår tids Elvis Presley.

Svenska folket får beröm på aftonbladet.se:s läsarforum efter kvällens deltävling. Signaturen GreenViolet skriver: "Äntligen har folk röstat med lite förnuft. Idolkillarna var helt klart bäst. Tack och lov så blev det äntligen en delfinal som tog vidare rätt artister."

FruFortuna går längre i sin hyllning och jämför Måns med Elvis Presley: "Hans talang är sanslös. Han är jämförbar med Elvis, men jag tror inte han riktigt vet om det själv, än. När den här grabben blommar ut kommer han slå knockout, vänta bara och se."

Vinnarnas snålskjuts

Att Måns och Sebastian dragit nytta av sina Idolkarriärer är ett givet samtalsämne för många. "Det verkar som om det mest är tonårsflickor och medelålders tanter som röstar numera. Sliskiga egohannar som inte är torra bakom öronen à la 70-tal verkar vara årets grej", skriver signaturen Exilregeringen.

Kajsis säger sig ha sett färdigt på tävlingen: "Om det sattes en åldersgräns på 15 år för att få rösta så hade varken Måns eller Sebastian gått till Globen. Trist när det röstas på person och inte på låt."

Crazy Frog Hits menar att en Idolfajt slog ut Magnus Carlsson: "Tyvärr, med stor besvikelse kan man bara konstatera att en Idolduell utspelat sig i telefonröstningen, vilket man klart kan se på resultatet."

Kom inte fram på linjen

För många av läsarna tutade det upptaget när de ringde in för att rösta. Signaturen Pretty woman skriver: "Ringde ca 60 gånger och röstade på Magnus men kom helt enkelt inte fram". Marsmannen mötte samma öde: "Vi försökte ringa över 25 gånger på Magnus nummer. När det inte tutade upptaget så kom ett felmeddelande. Skandal."

Måns toppar ligan

En timme efter programmets slut har 29.5 % av läsarnas röster placerat Måns i topp vad gäller frågan om kvällens bästa sånginsats. Bottenplaceringen kniper Sheida med 1.1 %, tätt följd av The Attic feat. Therese.

Webb-tv: Rörliga bilder från schlager-slaget

Allt om kvällens schlager:

Ida Lithell,