”Inte sjutton vart jag bitter”

Läs hela chattet med ”Magnus Carlsson” nedan...

NÖJE
Foto: Peter Wixtröm

Danielle säger: Hej Magnus! Hur är det att stå och sjunga sin låt inför halva Sverige? Är det pirrigt? :)

Magnus Carlsson säger: Nej då... repen har gått så bra så allt sitter när det väl ska till att sändas i TV. Jag hinner aldrig tänka på att det sitter över tre mmiljoner och tittar. Lika bra det kanske... Hihi.

Madeleine säger: Hejsan Magnus!Jag tyckte du och din låt var jätte bra i lördags! Jag röstade jätte många gånger och började gråta när inte du gick vidare! Hur mår du nu ? BamseKRAM !!

Magnus Carlsson säger: Jag mår okej. Visst var det lite tråkigt att det inte gick så bra som alla trodde, men livet går vidare. Jag håller näsan ovanför vattenytan, jag!

matilda säger: hej världens BÄSTA magnus !, vad var det roligaste/tråkigaste med din vecka i ö-vik ?

Magnus Carlsson säger: Roligaste: svårt att säga. Har haft ett underbart gäng runt mig som jag haft otroligt skoj med hela veckan. Tråkigast: sekunden när jag blev femma. Så klart.

Pinglan säger: När kan man se din video till låten Live forever? Du vart helt klart bäst i lördags kramar i massor...

Magnus Carlsson säger: Tack Pinglan! Videon är nu satt på expressfart och ska vara klar i början på denna veckan faktiskt! Jag väntar och längtar lika mycket jag... Regissören sms:ade att det kommer bli en jättebra (och rolig) video!!!

Melissa säger: hejsan!!Gillade din låt. Blir det tuné i sommar?Sölvesborg kanske.varit där någon gång?kramar Melissa

Magnus Carlsson säger: Vi har möten om saken, jag hoppas att det blir någon turné i sommar. Om det inte blir en soloturné så kanske i något slags artistpaket..? Kolla in min sida www.magnusonline.se så missar du aldrig info om sånt och annat gottigott!

Jessica säger: Hur kommer låtarna på din nya platta att låta?

Magnus Carlsson säger: Ungefär som Live Forever tror jag. Jag kommer att spela in den under våren och sen släpps den tillsammans med en ny singel (och video?) lagom innan sommaren. Jag tog första tonerna på skivan veckan innan jag åkte till Övik och blev helt lyrisk!! Det kommer att bli en sjuhelsickes partyplatta det här!! Hurra!!!!

emmaa säger: Tjoho. du är bäst även att du inte fick vidare ;).. du har vart min idol sen jag var liten, jag somnade till din röst *hihi* Hur känns de att vara bäst ??? :P

Magnus Carlsson säger: Tack emmaa!! Gulligt skrivet! Jag blir så glad och stolt när det kommer mail och hälsningar som dina. kram!

Melissa säger: vad skulle du gjort om du inte höll på med musik?

Magnus Carlsson säger: Jag skulle blivit ekonom tror jag. Det var egentligen klart att jag skulle läsa ekonomi, men sedan blev det musiklinjen och karriären började dras igång med Barbados osv osv.

Magnus Carlsson säger: Jag skulle blivit ekonom tror jag. Det var egentligen klart att jag skulle läsa ekonomi, men sedan blev det musiklinjen och karriären började dras igång med Barbados osv osv.

spegelbild säger: Solo, alcazar eller barbados? Vilket är roligast?

Magnus Carlsson säger: Solo är roligt som attan, man bestämmer och behöver inte kompromissa - Alcazar är också otroligt kul. Barbados har jag förknippat med hårtarbete i så många år, så där är jag nog lite kluven (många roliga minnen med boysen dock!). Svårt val...

Emelie säger: Kommer Alcazar att spela tilsammans i framtiden?

Magnus Carlsson säger: Alla i Alcazar har en förmåga att hålla på med sologrejor som sätter käppar ihjulet för att ens börja tänka i de banorna. Alcazar ligger på is är det sagt och just nu känns det fortfarande som om vi behöver mer tid att smälta allt det som hände (och inte hände) innan det kan bli dax för ett varv till. Jag och Andreas håller på med soloskivor, Tess står med en ny bebis på G och Annika är i Skåne och lever livet. Skulle det inte bli något mer Alcazar så är det iallafall underbara minnen att bära med sig för mig!

spegelbild säger: Vem är din musikaliska förebild?

Magnus Carlsson säger: ABBA-gänget är alla fyra förebilder - tjejerna genom sitt otroliga arbete med rösterna och killarna genom deras kreativitet och genialitet när det kommer till att snickra fram melodier som är någon slags mix mellan pop och svensk folkmusiksvemod. Underbara är ordet!

Jennifer säger: tja magnus! vilken är den finaste meningen ur en text, tycker du? kraam

Magnus Carlsson säger: "Se mig bara för den jag är" (Se Mig) eller "No one's lost in heavens eternity" (Live Forever). De signalerar båda att varje människa är värdefull och värd att bli sedd, respekterad och ihågkommen. (För det var väl bland mina egna låtar jag skulle välja antar jag..?)

Lisa säger: vem tror du vinner hela melodifestivalen?? Buuhuu,att du åkte ut. Du är ALLTID bäst!!! Många kramar Lisa

Magnus Carlsson säger: Tack, Lisa! Jag tror att The Ark kommer att ta hem hela rasket om jag ska vara ärlig, men jag måste avslöja att det kommer kanonlåtar längre fram i tävlingen också - det är då ingen paradmarsch upp till guldpokalen för arkarna! De kommer att få kämpa hårt. Spännande!

Danielle säger: Hej Magnus! Hur kändes det att falla på mållinjen?

Magnus Carlsson säger: Det kändes lite trist - även om jag är den som kanske försökt hålla låg volym på det där om att låten och jag var förhandstippad till slutseger tillochmed. Jag hann inte reagera för mig själv innan reportrar stack micken under näsan på mig och undrade hur jag mådde, och fotografer som stod trettio centimeter från mitt ansikte och verkligen väntade på att jag skulle släppa på smilbanden för att de skulle få "en ledsen bild". Jätteknäpp situation...

Ellen säger: Jag tyckte du var jättebra Magnus, men du verkade nästan lite bitter efteråt. Var du det? Du har alltid verkar vara glad annars...

Magnus Carlsson säger: Bitter??!! Hmm, kolla in intervjuerna på web-sändarna runtom här på webben - inte sjutton vart jag bitter eller?? Bara för att jag sade att det är dax att pausa med festivaler för min del så betyder det inte att jag är bitter eller ursinnig. Jag blir lite trött när tidningsläsare verkligen köper allt som skrivs med hull och hår... Tänk ett steg längre - vad ger reportarna större rubriker: en där jag ler och säger "nu är jag nöjd med mina festivallåtar ch står i publiken nästa gång istället" eller en där jag tittar ner i golvet och säger "nu slutar jag med festivalen"? Tänk en gång till - det är samma innehåll, men vinklat och framställt på två olika sätt.

Kricke säger: Hej Magnus! Hur ser dina planer ut för framtiden. Fortfarande soloartist eller kanske bilda en ny grupp eller duo? :) Kram på dig! Kricke

Magnus Carlsson säger: Ett album ska ta form och släppas lagom till sommaren och innan dess så ger jag mig ut på en arena-turné med "ABBA The orchestra" - kolla in www.magnusonline.se för mer info!

johanna säger: Hej magnus! diggade din låt och är ledsen att du inte kom längre :( komemr bli stor på radion dock! fråga: Är du sportintresserad? Kram på dej!

Magnus Carlsson säger: Sport vad är det?? Haha! Jag var tvungen och fråga körtjejerna vem det var som intervjuades via direktlänk (Pillan kände jag igen dock), så jag måste erkänna att jag är hopplöst sport-ointresserad... (Tack för komplimangerna förresten!!)

F T säger: Hur går det med din man? :)

Magnus Carlsson säger: Jo det går bara bra! Sitter här hemma i någon form av festival-baksmäll och bara glor på TV och myser. Men hjärnan är redan i farten med nya idéer för skivan osv osv, så jag tog nog allt ganska bra trots allt. Det var en gullig människa som just mailade att "min livsdestination är något annat än att vinna festivalen" och det tände lusten i mig igen. Håll ögonen på www.magnusonline.se så ses vi där. Tack alla som skrivit och chattat med mig och hoppas att ni gillar kommande skivan också... Vi ses ute på vägarna. Största kraaaaaamen - Magnus. Over and ooooooout. :)))))