Så fräck är onanilåten

Mat-Tina och Ernst ”använder fingret” och ”får upp den” i After darks schlagerbidrag

Foto: peter Wixtröm
Ernst får upp den ”Han brusar och porlar och se han får upp den”, sjunger Afer Dark medan Ernst Kirschsteiger kastar slängkyssar på storbildsskärmen.
NÖJE

Tina Nordström suger på sitt finger.

Martin Timell satsar på kaklet.

Och Ernst Kirchsteiger får upp den.

Här gör After Dark schlager – av onani.

Foto: Andreas Bardell
"Använd fingret, det gör susen" Mat-Tina suger på fingret i videon till Lindarws sång.

Kärt barn har många namn. Och After Dark använder dem alla.

Namn för ”Gör det själv”-program, naturligtvis.

After Dark-stjärnan Christer Lindarw har fått fyra av Sveriges mest älskade programledare att ställa upp och delta i låten ”(Åh) när ni tar saken i egna händer” – en låt som associerar vilt med onani.

”Oljar spaken”

I en inspelad video, som visas på scenen, får tittarna reda på att ”Bosse Bildoktorn” oljar in växelspaken, att Martin Timell greppar borren, att ”Mat-Tina” gärna använder fingret och att ”Sommartorpet-Ernst” trallar på torpet.

– Alla fyra var jättegulliga och positiva. Vi hade superkul på inspelningen. Det tog en hel dag, men de var hur lätta som helst att övertala, säger Christer Lindarw.

Videon med ”Gör det själv”-stjärnorna flankeras av fyra manliga dansare som använder sin högerhand i gester som går uppåt – och nedåt – samtidigt som de sjunger ”Åh när ni”.

”Mamma, jag vill sjunga onanilåten”

– Det är ingen onanischlager, det beror på hur man uttalar det. De som har snuskig fantasi kan höra något annat än ”Åh när ni”. Själv är jag en fattig flicka från landet som inte drar såna paralleller, säger Christer Lindarw.

När After Dark deltog i Melodifestivalen för första gången blev låten, ”La dolce vita”, en succé bland barn.

Christer Lindarw tror att historien kan upprepa sig med ”(Åh) när ni”, och ser fram emot konsekvenserna för småbarnsföräldrarna.

– Jag tycker att det ska bli jättekul när barnen sitter på bussen med sina föräldrar och säger ”mamma mamma, jag vill sjunga den där onani-låten”. Deras föräldrar kommer att få röda kinder, säger han och skrattar.

Plan för Helsingfors

Lindarw tar inte ut någon seger i förskott, men avslöjar att det finns en plan om After Dark hamnar i Helsingfors.

– Då har vi en annan text i bakfickan som handlar om stora världsstjärnor. Vi kommer att göra den på ett annat sätt?…?då kanske jag gör Madonna, Cher och Beyoncé.

Från SVT:s håll är man inte oroliga för arga tittarreaktioner gällande låttexten.

– Vi hade en diskussion men kom fram till att det fungerar. Det finns undertoner och insinuationer men det är gjort med sån stil, elegans och intelligens att vi tycker att det är acceptabelt. Onani är inte tabu 2007, säger Martin Österdahl, projektledare för Melodifestivalen.

Kolla på schlager-tv

Tidigare artiklar

Carina Bergfeldt, Joacim Persson, Susanne Nylén

ARTIKELN HANDLAR OM