Tant Lindarw helt ogenerad

NÖJE

GÄVLE. Sista skriket.

Sista dansen.

Sista delfinalen.

Nu Gävlar...

Det kallas för onani.

Med hjälp av det redskapet kan man som bekant snickra sig en gladare vardag. Och tack vare After Dark kommer den populära fritidshobbyn att överskugga det mesta i kväll.

Frågan är bara om tv-tittarna tjusas av tramset. Som låt betraktad är den underhållande farsen ”(Åh) När ni tar saken i egna händer” inget utropstecken.

Och om Christer Lindarw lyckas med sin ”gör-det-själv”-kupp borde han skicka tackkort till alla som medverkar i numrets film:

Husmusen Martin Timell.

Tv-kocken Tina Nordström.

Mystoffeln Ernst Kirchsteiger.

Samt vevstaksexperten Bosse Bildoktorn.

Utan dem hade tant Lindarw varit chanslös.

Ingen är med andra ord lika ogenerat folklig och publikfriande.

Inte ens den noble folkhemsnarren med krulligt hår och solbrillor.

Och, nej, Magnus Ugglas låt är knappast det bästa han gjort sen 1979, men scenshowen – ett pampigt spex – borde lyfta honom rakt upp i Globen.

Andreas Johnson skiner desto starkare. Bidraget ”A little bit of love” skulle kunna tonsätta eftertexterna till filmen ”Sista natten med gänget”.

Johnsons raggarlåt är en amerikansk matiné med popcorn i famnen och brylkräm i håret. Den trivs bäst tillsammans med drive in-biografer, körsbärscola och mullrande V8-motorer.

Andreas Johnson är inget annat än överlägsen i kväll.

Så det verkar som att storfavoriterna håller.

Det är jag nästan alldeles säker på.

Det finns bara en sak kvar att säga.

Och för att Tomas Ledin inte ska behöva höra av sig och gapa plagiat så erkänner jag direkt att jag snor uttrycket från programledaren Kristian Luuk.

Är ni med? Här kommer det:

Håll i ballongen.

Markus Larsson