”Jag kände mig som en drottning”

Läs hela chattet med Sarah Dawn Finer

NÖJE

Sarah Dawn Finer säger: Hej ALLA! Nu e jag här :), så nu kör vi!

Cajsa Warg säger: Vilken underbar låt "I remember love" - tårarna strömmade nedför mina kinder när du hade sjungit klart!!! (Och det händer ALDRIG!). Jag undrar om Rennie är din halvbror eftersom ni har olika efternamn?

Sarah Dawn Finer säger: Hej! Tack!! Ja, jag har en helsyster Zoie och Rennie e min halvbror, men det e ingen skillnad! Linnéa säger: Hej sarah hur var det att uppträda i gävle?

Sarah Dawn Finer säger: Det var så kul! Fantastisk stämning, och roligt att äntligen få prova på Melodifestivalen från scen!

Tommy D säger: DU E BÄST DU E BÄST....blir det en soloplatta nu?

Sarah Dawn Finer säger: TACK TACK! JAAAAA det blir en fullängdare, just nu finns en EP och singeln STAY på itunes, men nu blir ett riktigt debutalbum!

Sarah Dawn Finer säger: För mer info: www.sarahfiner.com

Rebecca säger: Blev du nöjd med ditt framträdande och var det nervöst när de sa vilka som gick vidare?

Sarah Dawn Finer säger: Jag e perfektionist, så helt nöjd blir jag aldrig nästan, men det kändes underbart, och jag kände mig mycket stolt när det var klart första gången och nöjd att komma topp 5, innan det var det bervöst!

Mims säger: Gratulerar! Vilken fin låt. Varifrån fick du inspirationen?

Sarah Dawn Finer säger: Hej MIMS, tack.. Jag får alltid inspiration till texten inifrån, så det blir personligt, och musikaliskt får jag det överalltifrån

Rocco säger: Varför är ballader så popis i år? Sarah Dawn Finer säger: Vet inte, det e ni som röstar..:) Kanske för at dom e med, brukar ju ine vara många som kommer med..:)

krillan säger: Ska du inte ta och sjunga in en trudelutt tillsammans med Daniel Lindström? Två gyllene strupar som förenas måste rimligtvis bli succé.

Sarah Dawn Finer säger: Jo då, det kommer vi säkert, vi har skrivit 3 låtar ihop, varav en e en duett, så det kan mycket väl hända!

Lena säger: Grattis vilken vacker låt du hade! Tyckte du Gävle levde upp till sin slogan som de hade om ett kungligt mottagande?

Sarah Dawn Finer säger: Ja, välkomstfest med limo, spegelsal, trerätters osv.. Så absolut! Och jag vann ju, så jag kände mig som en drottning!

LuLu säger: Vem tror du blir svårast att slå i Globen?!

Sarah Dawn Finer säger: Jag ska vara ärlig, jag e så glad att få vara där, få sjunga låten för er igen - göra mitt bästa så jag känner inte att det e något jag vill slå. Bara krama :)

2X2 säger: Kan du tänka dig att pröva på utomlands?

Sarah Dawn Finer säger: O, ja.. det e det långsiktiga planen. Musik ska ut till alla ställen den kan höras på! Men nu börjar vi här!

Gustaf säger: Har du några tatuerimgar eller piercingar?

Sarah Dawn Finer säger: Nej, bara hål i öronen tyvärr!

säger: Hej Du har en helt underbar röst. Vad gör du annars körar du eller jobbar med någonting annat? Hoppas du vinner allt.

Sarah Dawn Finer säger: Tack Tack! Jag skriver låtar, giggar mycket hela tiden. Körar inte längre direkt, sjunger min musik och så på allehanda ställen och events. För mer info: www.sarahfiner.com

magnus uggla fan 15 säger: hej tycker du magnus ugglas låt va bra?

Sarah Dawn Finer säger: Magnus Uggla var ascool och hade en Magnus Uggla låt! Det var precis som det skulle!

DFG säger: Vilken är den bästa melodifestivalvinnaren genom tiderna?

Sarah Dawn Finer säger: Tommy Körberg Stad i ljus

lo säger: Har du nå tips hur man blir en bättre sångerska

Sarah Dawn Finer säger: Man sjunger mycket och ofta, till musik, eller sånglektioner, hittar en stil och teknik som passar en och sjunger för att det e kul!

izabelle säger: Grattis! Såg dig för första gången i "Så ska det låta", du var fantastisk! och nu melodifestivalen!!!!! Din röst är mästerlig. Har Robert Wells hört av sig?

Sarah Dawn Finer säger: Ha ha! Tack Tack! Robert har jag träffat ganska ofta, så han vet mycket väl vem jag är..

Emil säger: Jag håller på att göra en egen låt, har du några tips?

Sarah Dawn Finer säger: Skriv från hjärtat!

Cajsa Warg säger: Skall du göra något "gig" ihop med din bror Rennie? Det vore kul om ni kom till Göteborg!!!

Sarah Dawn Finer säger: Vi jobbar ihop offentligt ibland, så ofta vi kan och får möjlighet!

skuggan säger: "Så ska det låta"-avsnittet som sändes nyss där du var med i var det bästa jag någonsin sett. Hade du lika roligt som vi övriga som tittade? =) Sarah Dawn Finer säger: Tack! ja, vi hade mycket kul! Det var bra sångar program och alltid roligt att sjunga lite vad som helst på måfå, Galet kul att sjunga med Daniel också! Finer säger: Tror du inte att ballader är uttjatade i Schlager/Eurovision-sammanhang? Tror du inte att Lordi visar på en vändning?

Sarah Dawn Finer säger: Lordi visade tecken på att alla behövde få lite Hard Rock Halleluja, jag tror bra musik e bra musik oavsett genre, jag sjunger ju inte bara ballader, men det blev så denna gång. Och allt kan funka om man vill!

Gunilla säger: Grattis! Jag röstade järnet på dig! När bestämde du dig för att vara med i Melodifestivalen? Sarah Dawn Finer säger: Hej! Tack! Efter ett antal års "tjatande" från Christer Björkmans sida, bestämde jag mig att om jag känner att jag kan skriva det jag vill sjunga, så kör vi, i somras "kom" låten - och då bestämde jag mig att om det kommer med, då kör vi!

säger: förutom din röst är du dessutom vackert ! dejtar du ngn ???

Sarah Dawn Finer säger: Ha ha! Tack, -- sorry, det svarar jag inte på.

Annica säger: Hej Sarah! Grattis till Finalen! Du var ju så glad hela tiden under programmets gång i lördags. Kände du på dig innan att du verkligen skulle gå vidare?

En del brukar känna på sig innan att nu vinner de, då brukar det t.ex. kittlas någonstans av sig självt, det har det gjort på mig när jag vunnit på lotterier!

Grattiskram från mig!

Sarah Dawn Finer säger: TACK! Nej, jag gjorde verkligen inte det. Om jag hade gått på det folk i mitt team kände så hade jag vågat tro det kanske, men jag vågade inte hoppas mer än Andra Chansen! Det här e ett drömscenario!

Sarah Dawn Finer säger: Jag e ganska glad!

Schlagertokig säger: Vad vill du göra i framtiden inom musik?

Sarah Dawn Finer säger: Allt! SJUNGA, Skriva, släppa plattor, turnera världen runt, utvecklas, lära mig mer, utmana mig mer och ha kul!

Alex säger: Vem är din största förebild när det gäller musik? Själv är min Stevie Wonder och känner att din röst verkligen passar min smak!

Sarah Dawn Finer säger: Det e många, Stevie, Eva Cassidy, Candi Staton, Amos Lee, Janis Joplin, Joni Mitchell, Aretha, Donnie H - etc etc

Moderator säger: Det här får bli den sista frågan för i dag:

2X2 säger: Blir det Allsång på Skansen i sommar?

Sarah Dawn Finer säger: Jag hoppas det!! Vore jättekul!

tack ALLA som röstat på mig och hoppas ni röstar minst lika mycket i Globen, för nu e jag här för att stanna!

Sarah Dawn Finer säger: För mer info, blogg, bilder, låtar osv - gå in på www.sarahfiner.com

Moderator säger: Tack Sarah och alla ni som har chattat. Det har kommit mycket frågor och vi hinner tyvärr inte med alla. Nu klockan 14.00 kan ni chatta med Verona, länken hittar ni på aftonbladet.se/noje

Sarah Dawn Finer säger: Tack igen! PUSSSSSSSSSSS och Kram!