”Skönt att inte behöva åka till andra chansen”

Läs hela chattet med Caroline af Ugglas här

NÖJE
Foto: Lotte fernvall

Caroline af Ugglas säger: Hejsan allihopa! Här sitter jag redo att svara på lite sköna frågor.

Bimbam säger: Jag tyckte du var häftig i lördags. Hur tyckte du att det gick?

Caroline af Ugglas säger: Jag tycker det gick skitbra. Jag gjorde min grej på fel plats och det var precis som jag ville ha det. För jag älskar kontrapunkt...

EMMMMAA säger: Heej! Fattar inte hur du kan vara så cool hela tiden! :D Hur känns det nu efter att du inte kom vidare? Är du besviken? Och hur går det med barnet? vilken månad är du i? :)Kram!

Caroline af Ugglas säger: Jag är jätteglad, trodde inte jag skulle komma vidare. Fortsätter med min Joplin på svenska-skiva. Bebisen mår bra och det känns skönt att inte behöva åka till andra chansen, det hade varit jobbigt.

Liisen säger: Hej! jag vill bara säga att du har en så fruktansvärt härlig röst!

Caroline af Ugglas säger: Jätte jätte tack. Alla kan göra i stort sett vad de vill med sin röst. Det är ett instrument som man kan öva upp. Det handlar om att våga, och verkligen ge sig in i det.

Bosse säger: Vem tror/vill du vinner nu?

Caroline af Ugglas säger: Ja, du... Andreas, The Ark är kul, men må bäste man eller kvinna vinna.

gustav säger: Hej Caroline. Vilka häftiga scenkläder, vem har designat dem?

Caroline af Ugglas säger: Stefan Wåhlberg, och han gör även kläder till ”Let}s Dance”. Han är väldigt framgångsrik. Men vi gjorde dem i samtycke. Skorna köpte jag faktiskt själv. Smycket fick jag av en kvinna som heter Helena Berggren, som gör plexiglassmycken. Skitcoola...

Alexandra säger: Hej Caroline, måste säga att jag tycker du är grym :P

Vilka är dina "idoler"?

Caroline af Ugglas säger: Lou Reed, David Bowie, Janis Joplin så klart, Nina Simone, The Ramones, ganska gammeldags musiksmak som du märker, hihi

Mikael säger: Hej Caroline :) måste bara säga att du är grym på scenen!!! Men berätta om din tatuering som ser ut som "härgårman" du sa på rix morronzoo att det var "härsnubblarman".....kan du förklara den här tatueringen lite närmare?

Caroline af Ugglas säger: Det handlar om hur är det att vara människa. Man blir hänvisad till ett ställe att gå på men jag tycker det inte gör något att man snubblar, som melodifestivalen för mig. Sen är det bara att resa sig och gå vidare..

Anna säger: Hej Hej Caroline! Kul att du är här! :) Du var supergrym i Lördags ....Och jag gillar dina kläder. Vart hittar du alla dina snygga kläder jämt? Kram!

Caroline af Ugglas säger: Det där var svårt. Jag har hittat väldigt mycket coola klänningar i Kista centrum på Caroline. Saturnreturn i gamla stan är bra med, skouno kan man hitta vad som helst. Och med ett par coola pjucks kan man förgylla det mesta.

Älex säger: Hej jag undrar om det är jobbigt att sjunga på det sättet som du gör ? tycker att du har en intressant och speciell röst. / Alex Och Chrille

Caroline af Ugglas säger: Ja, det tycker jag alla som inte försöker efterlikna någon annan har. Men det sliter att sjunga som jag. Men det är skönt att skrika, för det är så mycket aggresioner kommer ut. Men det krävs röstteknik och kondition i stämbanden för att orka.

magnus82 säger: vilken av dom andra motståndarna hade du som favorit ?? om du hade nån vill säga?? magnus

Caroline af Ugglas säger: Sarah, Andreas tror jag.

Alex säger: Hej Caroline. Jag och min mamma undrar om du är syster till, eller släkt med Magnus Uggla? Ha det fint!

Caroline af Ugglas säger: Jag pratade med honom i helgen och har släktforskat mer än jag. Han sa att vi inte var det men vi kom fram till att vi var besläktade i vårt konstnärsskap.

paris säger: hej vad du tyckte var roligate med melodifestivalen?? uggla

Caroline af Ugglas säger: Att upptäcka att alla var så trevliga och sköna. Det var kul men inte alls så hysteriskt som jag trodde. Det var inte min värld men jag trivdes än då. Alla var så rara.

Bimbam säger: Vad tycker du om melodifestivalen som fenomen?

Caroline af Ugglas säger: Jag tycker det har blivit en väldigt kul grej. Förr var det så nischat. Nu kan man göra sin grej och jag hoppas att det kan fortsätta i den här andan så det inte blir slätstruket.

Liselotte säger: Hello Caroline ! Du e tjejen värsta grymma tjejen ! Vicken e din favvomelodifestivalslåt på svenska genom tiderna ?

Caroline af Ugglas säger: ”Sommaren som aldrig aldrig säger nej”. Malta tror jag de hette. Dina bröst är som svalor som häckar, sjunger dem bland annat. Den är skitbra

Hanna säger: Hej! gillade din låt!:) men är det sant att du inte har tvättat håret på över ett år? isåfall varför?

Caroline af Ugglas säger: Jag tvättar håret med balsam som inte irriterar hårbotten så mycket. Blir rent men kliar inte helt enkelt. Det är bara i sverige man håller på med schampo, i andra länder finns det massor med huskurer.

Jenf säger: Tjenare! Tänkte bara höra om en rolig grej, hur lång är duu egentligen (utan skor)? För du såg ut att vara väldigt lång och elegant i platåstövlarna! Har du förresten skrivit text eller musik själv till melodifestivaen?

Caroline af Ugglas säger: Vi var tre som skrev melodin, jag skrev texten men min man Heinz satt bredvid hela tiden och gav mig stöd för vi hade bråttom. Längd = 1,65 m utan platådojor.

rebecca säger: du inspererar mej grymt mycket med att vara mej själv.har du alltid varit sån du är idag?

Caroline af Ugglas säger: Ja, absolut. Det strävar jag efter hela tiden: att vara mig själv. Sen är jag väl lugnare idag. Äldre, mamma så man måste tänka två gånger då och därför skippar man vissa saker...

Lena säger: Hej Caroline, vilket om det går att gradera var roligast på spåret eller melodifestivalen kram

Caroline af Ugglas säger: Så otroligt svårt. Det var så roligt båda två på olika sätt. Men melodifestivalen var mer flippad, ändå mer kontrapunkt för mig personligen.

petra säger: Tjaaaaa Carro ! :D vad gör du nuu en sån underbar dag som den här ?

Caroline af Ugglas säger: Det är ju sportlov så jag har varit på bio med min dotter idag. Försöker ta igen det jag missade under fyra dagar med melodifestivalen.

Moderator säger: Nu kommer den sista frågan till Caroline.

madde säger: hejsan! skulle du kunna tänka dig att vara med och tävla nästa år också? det hoppas jag för du var bäst!

Caroline af Ugglas säger: Tack söta du. Inte nästa år, för då ska jag ta hand om min baby. Man ska aldrig säga aldrig framöver. Det kan ha varit en engångsgrej, men visst kanske jag får för mig att försöka igen. Men det ska inte bli ändamålsenligt.

Caroline af Ugglas säger: Kram till er alla och hoppas ni får en underbar sportlovsvecka, även om ni måste arbeta.

Moderator säger: Stort tack till Caroline som avslutade schlagerchattarna!