Andreas Lundstedt besviken

Vände bort blicken när Anna Book firade av segernumret

NÖJE

En besviken Andreas Lundstedt kramade om de andra förlorarna men ville inte lyssna när Anna Book gick på scenen igen efter att ha kammat hem en finalplats i Globen.

- Det är klart att jag är besviken. Men jag tror att min låt kommer få ett liv efter festivalen, säger Andreas Lundstedt till aftonbladet.se.

Foto: svt
Andreas och hans ”Funky nuns” gick inte vidare.

Det finns alltid fler förlorare än vinnare. I kväll heter de Sofia Berntson, Addis Black Widow, Andersson & Gibson och Andreas Lundstedt. Och nog måste det svida för Andreas Lundstedt som tidigare varit med i Melodifestivalen så många som fyra gånger. 1996 deltog han som solist med "Driver dagg, faller regn", 1997 med "Jag saknar dej, jag saknar dej", sex år senare rev han och medlemmarna i Alcazar av "Not A Sinner, Nor A Saint" för att två år senare dunka in "Alcastar". Andreas har även ESC-erfarenhet efter att ifjol ha sjungit Schweiz bidrag "If We All Give A Little" i Aten.

Kramade om de andra förlorarna

aftonbladets.se:s schlagerexpert Tobbe Ek är på plats i Jönköping där han har talat med en missnöjd Andreas Lundstedt.

- Det är klart att jag är besviken. Men jag tror att min låt kommer få ett liv efter festivalen. Jag hoppas att mina fans i Sverige och utomlands kommer gilla den, säger sångaren.

Tobbe Ek bekräftar besvikelsen och berättar att man tydligt såg detta på Lundstedts ansiktsuttryck när de ropade upp segrarna och hans namn inte fanns med.

- Han verkade inte särskilt intresserad av att lyssna på Anna Books framträdande utan gick i stället fram till Addis Black Widow och de andra förlorarna och kramade om dem, säger Tobbe Ek.

Fest i natt

Andreas Lundstedt verkar dock inte deppa ihop helt.

- Nu ska jag vara kungen på festen, säger han med ett leende till aftonbladet.se:s utsända.

Och kung är han redan bland aftonbladet.se:s läsare. De har röstat fram honom som den artist som hade den bästa scenshowen.

Läs också:

Ida Lithell,