Färre röstade i Melodifestivalen

NÖJE

Tittarna svek den första delfinalen i Melodifestivalen. Programmet hade 55 000 färre tittare jämfört med år 2006.

Samtidigt tycker många av de som ändå följde med från soffan att Melodifestivalen svek tittarna. ”Det jag såg i går var det mest bedrövliga någonsin” tyckte en tittare.

Färre tittade, och färre röstade. Inledningen på Melodifestivalen-starten 2007 innebar 2 990 000 tittare mot 3 045 000 året innan, visar siffror från mätinstitutet mms.

Bara drygt 379 000 brydde sig om att rösta på sitt favoritbidrag. Det är 80 000 färre än som röstade i den första delfinalen förra året, som hölls den 18 februari i Leksand.

Och bland dem som ändå valde att ägna lördagskvällen till tävlingen i Jönköping var besvikelsen efteråt stor. I aftonbladet.se:s forum fanns på måndagsmorgonen över 350 inlägg. En övervägande majoritet tyckte att tävlingsbidragen var under all kritik.

"Det var pinsamt"

”Det jag såg i går var det mest bedrövliga någonsin. Vem tar ut bidragen till melodifestivalen? (?) Väldigt besviken” skriver Babbi. Hejsvejs håller med: ” Det var pinsamt vad dåliga alla var. Och jag som brukar tycka om schlager! Om vi inte får fram någon bra låt av de övriga 24, kanske Sverige borde fundera på att dra sig ut i år!”

” Jag hoppas verkligen att det blir bättre nästa vecka, för det här var hemskt.” konstaterar Gittiz.

Tidigare artiklar:

Karin Thurfjell